Vegán csokitorta

Hozzávalók:

 

A tésztához:

  • 3 csésze liszt (én mandula- és fehérlisztet használtam)
  • 1 1/2 csésze cukor
  • 1/2 csésze kakópor
  • 1 tk só
  • 1 ek sütőpor
  • 1/2 csésze kókuszolaj
  • 1/2 csésze juharszirup
  • 1 és 1/2 csésze növényi tej
  • 2 ek kakópor

 

A krémhez:

  • 1 csésze vegán vaj vagy más zsiradék
  • 1 csésze kakópor
  • 2 csésze porcukor
  • 1 ek vanilia aroma
  • 1/4 csésze növényi tej

 

Elkészités:

  1. A tésztához való szárazanyagot keverjük össze.
  2. Adjuk hozzá a nedves anyagokat és egy habverővel dolgozzuk egyenletesre.
  3. Ha kell, kenjünk ki egy tepsit zsiradékkel (ha szilikon van, azt ne) és szórjunk egy ek kakóport az aljára.
  4. Ezután öntsük két kisebb tepsibe és süssük ki 190 fokon, 25-30 percig (amig a tű tisztán jön ki belőle).
  5. A krém összetevőit keverjük el kézi robotgéppel.
  6. Ha kisült a tészta, és kihűlt, kenjük meg az egyiket a csokikrémmel, boritsuk rá a másik tésztalapot, és kenjük be a maradékot a krémmel (a tetejét és az oldalait is).
  7. 30 percig tegyük hűtőbe és már fogyasztható is.