Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 csésze liszt (én mandula- és fehérlisztet használtam)
- 1 1/2 csésze cukor
- 1/2 csésze kakópor
- 1 tk só
- 1 ek sütőpor
- 1/2 csésze kókuszolaj
- 1/2 csésze juharszirup
- 1 és 1/2 csésze növényi tej
- 2 ek kakópor
A krémhez:
- 1 csésze vegán vaj vagy más zsiradék
- 1 csésze kakópor
- 2 csésze porcukor
- 1 ek vanilia aroma
- 1/4 csésze növényi tej
Elkészités:
- A tésztához való szárazanyagot keverjük össze.
- Adjuk hozzá a nedves anyagokat és egy habverővel dolgozzuk egyenletesre.
- Ha kell, kenjünk ki egy tepsit zsiradékkel (ha szilikon van, azt ne) és szórjunk egy ek kakóport az aljára.
- Ezután öntsük két kisebb tepsibe és süssük ki 190 fokon, 25-30 percig (amig a tű tisztán jön ki belőle).
- A krém összetevőit keverjük el kézi robotgéppel.
- Ha kisült a tészta, és kihűlt, kenjük meg az egyiket a csokikrémmel, boritsuk rá a másik tésztalapot, és kenjük be a maradékot a krémmel (a tetejét és az oldalait is).
- 30 percig tegyük hűtőbe és már fogyasztható is.