Első találkozásom a bulgurral nem sikerült valami jól. Izetlen, nyúlós ragacsos masszát kaptam. Nem udtam megenni.
Na, elkünyveltem magamnak a bulgurt, mint azon ételek egyikét amiket nem fogok enni.
Aztán – mint általában minden ételnek, hozzávalónak, ennek is adtam egy esélyt amikor megláttam ezt a receptet a fűszeres olajjal.
Jelentem: imádom a bulgurt. Tökéletes iz, tökéletes állag.

Hozzávalók:
- 150 g bulgur (szárazon)
- 150 g csicseriborsó (főtt)
- 1/2 kaliforniai paprika
- 1/4 lilahagyma
- 5 vastag szelet uborka
- 1 marék kiengedett fagyasztott kukorica (vagy friss, főtt)
- 4 ek oliva olaj
- 1 csipet fahéj
- 1 kk kömény
- 1 kk füstös paprika
- 1 kk chili-lime fűszer (vagy 1 ek lime lé és 1 kk chili)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk gyömbér
Elkészités:
- Állitsuk össze a fűszeres olajat (keverjük el a fűszereket az olivaolajban, reszeljük rá a fokhagymát és gyümbért) majd tegyük félre, hogy az izek előjöjjenek.
- A zöldségeket vágjuk falatnyi darabokra, keverjük össze a csicseriborsóval.
- Főzzük meg a bulgurt. Amikor kész, keverjük össze az olajjal.
- Reszeljünk bele egy kiskanálnyi citromhéjat, és egy evőkanálnyi citromlevet.
- Friss petrezselyemmel tálaljuk.
