Fűszeres bulgur saláta

Első találkozásom a bulgurral nem sikerült valami jól. Izetlen, nyúlós ragacsos masszát kaptam. Nem udtam megenni.

Na, elkünyveltem magamnak a bulgurt, mint azon ételek egyikét amiket nem fogok enni.

Aztán – mint általában minden ételnek, hozzávalónak, ennek is adtam egy esélyt amikor megláttam ezt a receptet a fűszeres olajjal.

Jelentem: imádom a bulgurt. Tökéletes iz, tökéletes állag.

Hozzávalók:

 

  • 150 g bulgur (szárazon)
  • 150 g csicseriborsó (főtt)
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • 1/4 lilahagyma
  • 5 vastag szelet uborka
  • 1 marék kiengedett fagyasztott kukorica (vagy friss, főtt)
  • 4 ek oliva olaj
  • 1 csipet fahéj
  • 1 kk kömény
  • 1 kk füstös paprika
  • 1 kk chili-lime fűszer (vagy 1 ek lime lé és 1 kk chili)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk gyömbér

 

Elkészités:

 

  1. Állitsuk össze a fűszeres olajat (keverjük el a fűszereket az olivaolajban, reszeljük rá a fokhagymát és gyümbért) majd tegyük félre, hogy az izek előjöjjenek.
  2. A zöldségeket vágjuk falatnyi darabokra, keverjük össze a csicseriborsóval. 
  3. Főzzük meg a bulgurt. Amikor kész, keverjük össze az olajjal.
  4. Reszeljünk bele egy kiskanálnyi citromhéjat, és egy evőkanálnyi citromlevet.
  5. Friss petrezselyemmel tálaljuk.