Zöldbab ragu kókusz “szalonna” kockákkal

A friss zöldbab mindig is a kedvenceim közé tartozott. Édesanyám, nagymamám, és a családba tartozó felettem lévő generáció hölgy tagjai nagyon finom zöldbabos ételeket varázsoltak gyerekkorom asztalalira.

De amikor elkezdtem magamnak főzni, sehogy se sikerültek. Bevallom, még egy rendes zöldbabfőzeléket se sikerült csinálnom. De már nem próbálkozok.

Hiszen zöldbabból rengeteg, saját kreálmányt is lehet főzni, amik legalább annyira finomak mint gyerekkorom emlékei.

Ez a zöldbab ragu is egy a sok közül:

 

Hozzávalók:

 

  • 60 dkg zöldbab
  • 2 krumpli
  • 100 g fagyasztott kukorica
  • 1 ek oliva olaj
  • 1 dl zöldségalaplé
  • Bors
  • Fehérbors
  • Hagymapor
  • Fokhagymapor
  • Cayenne paprika

 

A kókusz “szalonnához”

 

  • 1 marék kókusz chips
  • 2 ek szójaszósz vagy tamari
  • Füstölt paprika por
  • Bors
  • Cayenne paprika
  • Folyékony füst (opcionális)
  • Kömény
  • Chili fűszer

 

Elkészités:

 

  1. A krumplit daraboljuk fel falatnyi kockákra.
  2. A zöldbab széleit vágjuk le, daraboljuk 3-4 centis darabokra.
  3. Keverjük össze az olajjal és a fűszerekkel, fektessük egy tepsibe.
  4. Öntsük alá az alaplét.
  5. 200 fokon süssük 15 percig.
  6. Keverjük bele óvatosan a kukoricát.
  7. Süssük további 10-15 percig, amig a krumpli megpuhul és megpirul.
  8. Ha nem főtte el az alaplét, öntsük le róla, vagy sűritsük be szósznak.

 

Készitsük el a kókusz bacont:

A szójaszósz és a fűszerek keverékében áztassuk a kókusz chipset legalább fél órán keresztül.

Tesritsük el egy tepsiben, és süssük 180 fokon körülbelül 10-15 percig, amig kezdenek megpirulni a szélei.

 

A zöldbabos ragu tetejére szedjük a “bacont”, igy tálaljuk.