Zöld hummusz friss fűszernövényekkel

Hummusz.

Hát, soha nem volt a kedvencem…

Minden boltot végigjártam, minden izesitést kipróbáltam, és nem…

Aztán Édesanyám mondta, hogy a saját készitésű hummusznak teljesen más ize van, úgyhigy gondoltam, adok neki egy esélyt.

Saját izeket akartam belecsempészni, saját szineket. Leveles zöldekkel, és a megfelelő mennyiségű fűszerekkel.

 

 

Igy született ez a recept, és Anyunak igaza volt.

Hivatalosan hummusz rajongó lettem!

 

Összetevők:

  • 2 csicseriborsó konzerv
  • 1/3 csésze felfogott lé a konzervből
  • 1/2 csésze tahini
  • 1/4 csésze oliva olaj
  • 2 fokhagyma gerezd
  • 1 csésze spenótlevelek
  • 2 citrom leve
  • 2 újhagyma, zöldestől
  • 1 csésze petrezselyem
  • Kömény

Elkészités:

Turmixoljunk mindent krémesre.

Ez 30 másodperctől akár több percig is tarthat.

Mixeljük rövidebb adagokban, nehogy túlmelegitsük a gépet.

Ehetjük kenyérre kenve, zöldségeket mártogatva, de salátaöntetnek is.