Ezt a vacsorát nagyon eltaláltam, egy hónapban többször is elkészitem.
A fűszerezést sokat próbálgattam, és ez lett a nyerő.
Érdemes kipróbálni azoknak is akik nem szeretik a bort (csak az aromák fognak belefőni, az alkohol nem).
Hozzávalók:
(2 adaghoz)
- 1 szárzeller
- 1 répa
- 1 fehérrépa
- 1 krumpli
- 1/2 paprika
- 1/2 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1.5 deci vörösbor
- 3 csésze zöldségalaplé
- 1/2 tk kömény
- 1/4 teáskanál kardamom
- 1/4 tk hagymapor
- Cayenne paprika
- Só
- Bors
- Fehérbors
Elkészités:
- A zöldségeket vágjuk szeletekre, a hagymát és a fokhagymát apróra
- A hagymát dinszteljük meg kb 2-3 perc alatt üvegesre
- Piritsuk vele együtt a fokhagymát még 1 percig
- Dobjuk rá a fűszereket és a zöldségeket, a krumpli kivételével
- Piritsuk 1-2 percig
- Öntsük fel a vörösborral
- Pároljuk el az egész vörösbort, és kapargassuk fel az edény alján keletkezett maradékot.
- Engedjük fel a zöldségalaplével apránként, 4-5 percig forralva az adagok között
- Lassan rotyogtassuk kb 20 percig
- Dobjuk bele a krumplit, (és tésztát, ha akarunk ), főzzük még 15 percig