Vörösboros hamisgulyás

Ezt a vacsorát nagyon eltaláltam, egy hónapban többször is elkészitem.

A fűszerezést sokat próbálgattam, és ez lett a nyerő.

Érdemes kipróbálni azoknak is akik nem szeretik a bort (csak az aromák fognak belefőni, az alkohol nem).

Hozzávalók:

(2 adaghoz)

 

  • 1 szárzeller
  • 1 répa
  • 1 fehérrépa
  • 1 krumpli
  • 1/2 paprika
  • 1/2 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1.5 deci vörösbor
  • 3 csésze zöldségalaplé
  • 1/2 tk kömény
  • 1/4 teáskanál kardamom
  • 1/4 tk hagymapor
  • Cayenne paprika
  • Bors
  • Fehérbors

 

Elkészités:

 

  1. A zöldségeket vágjuk szeletekre, a hagymát és a fokhagymát apróra
  2. A hagymát dinszteljük meg kb 2-3 perc alatt üvegesre
  3. Piritsuk vele együtt a fokhagymát még 1 percig
  4. Dobjuk rá a fűszereket és a zöldségeket, a krumpli kivételével
  5. Piritsuk 1-2 percig
  6. Öntsük fel a vörösborral
  7. Pároljuk el az egész vörösbort, és kapargassuk fel az edény alján keletkezett maradékot. 
  8. Engedjük fel a zöldségalaplével apránként, 4-5 percig forralva az adagok között
  9. Lassan rotyogtassuk kb 20 percig
  10. Dobjuk bele a krumplit, (és tésztát, ha akarunk ), főzzük még 15 percig