Ha szeretnél egy friss, üde salátát teljes értékű ebéddé vagy vacsorává varázsolni, ez a piritott csicseriborsós-babos-kukoricás feltét a kedvenced lesz!

Hozzávalók:
- 1 csicseri borsó konzerv (kb 150 gram főtt csicseri)
- 1/2 feketebab konzerv
- 1/2 csésze kukorica (én fagyasztottat használtam)
- Zöld leveles saláta mix (izlés szerint)
- Lilahagyma
- Kaliforniai paprika
- Paradicsom
- Uborka
- Petrezselyem zöld
- Kruton
- 1 ek kömény (őrölt)
- 1 ek csili pelyhek
- 1 kk fokhagymapor
- 1 kk oregano
- 1 ek füstölt paprika por
- Folyékony füst (opcionális)
- Oliva olaj
A vegán ranch öntethez:
- 60g vegán majonéz (recept itt, hamarosan)
- 2 ek mandulatej (vagy más magtej)
- Hagymapor
- Fokhagymapor
- Kapor
- Só
Elkészités:
- A csicseriborsót teritsük el egy sütőlapon, keverjük össze a fűszerekkel és egy kis oliva olajjal.
- 200 fokon, 15 percig piritsuk.
- Adjuk hozzá a babot és a kukoricát, még egy kis olajat, és piritsuk 10 percig.
- Ha kész, forgassuk bele a kruton kockákat.
Az öntet:
Keverjünk össze minden hozzávalót.
Tálalás:
Keverjük össze a salátát és a nyers zöldségeket, öntsük nyakon a vegán ranch szósszal, és kanalazzuk rá a babkeveréket.
