Vegán tex mex saláta

Ha szeretnél egy friss, üde salátát teljes értékű ebéddé vagy vacsorává varázsolni, ez a piritott csicseriborsós-babos-kukoricás feltét a kedvenced lesz!

Hozzávalók:

 

  • 1 csicseri borsó konzerv (kb 150 gram főtt csicseri)
  • 1/2 feketebab konzerv
  • 1/2 csésze kukorica (én fagyasztottat használtam)
  • Zöld leveles saláta mix (izlés szerint)
  • Lilahagyma
  • Kaliforniai paprika
  • Paradicsom
  • Uborka
  • Petrezselyem zöld
  • Kruton
  • 1 ek kömény (őrölt)
  • 1 ek csili pelyhek
  • 1 kk fokhagymapor
  • 1 kk oregano
  • 1 ek füstölt paprika por
  • Folyékony füst (opcionális)
  • Oliva olaj

 

 

A vegán ranch öntethez:

 

  • 60g vegán majonéz (recept itt, hamarosan)
  • 2 ek mandulatej (vagy más magtej)
  • Hagymapor
  • Fokhagymapor
  • Kapor

 

Elkészités:

 

  1. A csicseriborsót teritsük el egy sütőlapon, keverjük össze a fűszerekkel és egy kis oliva olajjal.
  2. 200 fokon, 15 percig piritsuk.
  3. Adjuk hozzá a babot és a kukoricát, még egy kis olajat, és piritsuk 10 percig.
  4. Ha kész, forgassuk bele a kruton kockákat.

 

Az öntet:

 

Keverjünk össze minden hozzávalót.

 

Tálalás:

 

Keverjük össze a salátát és a nyers zöldségeket, öntsük nyakon a vegán ranch szósszal, és kanalazzuk rá a babkeveréket.