Mielőtt vegán lettem, imádtam a sushit.
De ezt a szó legextrémebb értelmében vedd, IMÁDTAM.
Hetente legalább háromszor ettem. Jöhetett sushi, sashimi, tál, roll…
Ezért aztán nagz örömmel fogtam hozzá a vegán sushimhoz.
Egy kis wasabis szójaszósszal egészen hasonlit az eredetire.

Készitsük elő a rizst:
Forraljunk 1 dl rizs ecetet, sót és 2 ek cukrot. Adjuk a rizshez lassan, csak annyit, ami kellemesen ragacsossá teszi a rizst, de nem lesz túl nedves. Nem biztos, hogy az egészet fel kell használni.

Fektessük bele a zöldségeket hosszanti irányban, a hozzánk közelebb eső oldalára. Én répát, avokádót, káposztát és uborkát használtam

Tekerjük fel szorosan a sushi matraccal

Pihentessük hűtőben befóliázva, hogy összeálljon.

