Hozzávalók:
- ¾ csésze mandula (vagy kesu)
- 1 csésze növényi tej
- 1 ek citromlé
- 1 ek almaecet
- 1 ek sörélesztő (vagy több, aki szereti)
- 1 tk paprika por
- 1 tk fokhagyma por
- 1 tk hagymapor
- 1/8 tk szerecsendió
- ½ tk himalája só
- ¼ tk bors
- 1-2 ek zöldségalap lé
- ½ hagyma apróra vágva
- 3 fokhagymagerezd apróra vágva
- 1 konzerv articsóka (240g) megmosva, nagyobb darabokra apritva
- 150g spenót (fagyasztott is jó)
Elkészités:
Meritsd a mandulákat forrásban lévő vizbe 5-10 percre, majd nyomd ki őket a héjukból.
Tedd egy turmixgépbe a mandulát, növényi tejet, citromlét, almaecetet és a fűszereket és dolgozd krémesre. Az állaga annyira folyós legyen, hogy a kanalat betakarja.
Egy lábasban dinszteld meg a hagymát olajon, vagy vizen, adj hozzá 1-2 ek zöldségalap lét, add hozzá az articsókát és a fokhagymát és dinszteld őket 2-3 percig. Elképzelhető, hogy egy picit több levest vesz fel.
Keverd hozzá a krémet.
Keverd hozzá a spenótot és gyöngyözve főzd 10-15 percig, amig bugyogni kezd. Miután leveszed a tűzről, még sűrűsüdni fog.
Mivel együk?
- Tortilla Chips
- Sós keksz
- Bagett, piritós
- Bébirépa
- Zellerszár
- Brokkoli (nyers)
- Karfiol (nyers)
- Cukkini szeletek
- Uborka szeletek
- Paprika szeletek
Hűtöben 4-5 napig eláll. Fogyasszuk melegen, langyosan.