Vegán rakott zöldbab

Amikor először termett a saját zöldbabom, ezt az ételt készitettem el. És milyen jól tettem!

Ha nincs friss zöldbab otthon, akkor fagyasztottból is meg lehet csinálni, de semmi sem helyettesitheti a friss, roppanós zöldbab izét.

A babot mossuk meg, a végeit vágjuk le, és vágjuk nagyjából 3-4 centis darabokra.

Hozzávalók:

 

  • 1.5 csésze főtt rizs
  • 1 paprika
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek oliva olaj
  • Bors
  • Fehérbors
  • 1 csipet kardamom
  • cayenne paprika
  • 80 dkg zöldbab
  • Vegán tejföl

 

Elkészités

 

  1. A felapritott paprikát, hagymát és fokhagymát megdinszteljük az olajon.
  2. Fűszerezzük
  3. Rádobjuk a rizst és jól összekeverjük/melegitjük.
  4. Fektessünk egy tepsi aljára a rizsből, utána teritsünk el egy réteg zöldbabot, és kenjük meg vegán tejföllel.
  5. Ezt a rétegzést ismételjük amig az alapanyagok el nem fogynak.
  6. A tetejére zöldbab és tejföl kerüljön.
  7. 190 fokos sütőben süssük 20-25 percig.