Vegán, olajmentes Tahini Dressing

Ez az egyszerű öntet teljesértékű, olajmentes, és nagyon jól megy mindenféle sült és nyers züldséghez.

A tahini szósz összehozza az izeket.

Ezt a receptet a fokhagyma gondolatával kezdtem, és hogy kipótoljam az izeket, narancsot adtam hozzá.

Nem használtam olajat ebben a vegán tahini receptben, hogy megfeleljen a teljesértékű, növényi alapú táplálkozásnak.

Csak összekeverjük a hozzávalókat, és kész.

Hűtőben egy hétig eláll.

És biztos vagyok benne, hogy ezt a vega dressinget imádni fogod.

Mind. Egy. Cseppjét.

A tahini mártás:

  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál tahini
  • 1 evőkanál pörkölt szezámmag
  • 1/4 teáskanál cukor
  • 1/4 teáskanál só
  • Bors ízlés szerint
  • 1/4 teáskanál chili pehely
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 fokhagyma gerezd aprora vágva
  • 2/3 hüvelyknyi darab gyömbér darált
  • 1/2 citrom leve

Elkészités:

Keverjük össze a hozzávalókat, és hagyjuk összeérni.