Ez az egyszerű öntet teljesértékű, olajmentes, és nagyon jól megy mindenféle sült és nyers züldséghez.
A tahini szósz összehozza az izeket.
Ezt a receptet a fokhagyma gondolatával kezdtem, és hogy kipótoljam az izeket, narancsot adtam hozzá.
Nem használtam olajat ebben a vegán tahini receptben, hogy megfeleljen a teljesértékű, növényi alapú táplálkozásnak.
Csak összekeverjük a hozzávalókat, és kész.
Hűtőben egy hétig eláll.
És biztos vagyok benne, hogy ezt a vega dressinget imádni fogod.
Mind. Egy. Cseppjét.
A tahini mártás:
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál tahini
- 1 evőkanál pörkölt szezámmag
- 1/4 teáskanál cukor
- 1/4 teáskanál só
- Bors ízlés szerint
- 1/4 teáskanál chili pehely
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 fokhagyma gerezd aprora vágva
- 2/3 hüvelyknyi darab gyömbér darált
- 1/2 citrom leve
Elkészités:
Keverjük össze a hozzávalókat, és hagyjuk összeérni.