Vegán lencse burrito tekercs

Amerikában élek, ahol nagy kereslet van a mexikói konyhára.

Mexikói éttermek, sarki árusok, taco, burrito, salsa… mind mind csodálatos, egy élmény őket megkóstolni és kár lenne kihagyni.

Igenám, de én vegán vagyok, most hagyjam ki?

Dehogy!

Itt ez a veganizált burrito, a lencse és a rizs és a fűszerek harmoniája miatt állagra és izre egyaránt hasonlit a húsos verzióhoz.

Hozzávalók:

 

1/2 csésze főtt lencse

1/2 csésze főtt rizs
1/2 hagyma
2 fokhagyma gerezd
1/4 csésze apróra vágott cukkini
1/4 csésze apróra vágott káposzta
Taco fűszer (vagy füstölt paprika, hagyma, fokhagyma por, 1 kiskanál paradicsompüré)
Chilli pelyhek
Folyékony füst (elhagyható)

Bors
Kömény

Elkészités:

Dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát.

Pároljuk meg a zöldségeket egy serpenyőben a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a főtt lencsét és rizst. Keverjük jól össze, ha kell, fűszerezzünk utána.

Ez lesz a “darálthús”.

 

Töltsük pita kenyérbe vagy tortilla tekercsbe, kanalazzunk rá salsa szószt vagy avokádó krémet (guacamolet). Hintsük meg hagymával és friss petrezselyemmel, egy salátalevéllel.