Nekem eddig még egyetlen vegán lasagna sem sikerült, ez a leves azonban mindenben kárpótol.
Hozzávalók:
1/2 hagyma apritva
2 fokhagyma gerezd apritva
1 ek paradicsom püré
1 darabos paradicsom konzerv lével együtt (vagy 1 nagy vagy 2 kisebb paradicsom kockákra vágva, + 1 dl viz)
2 csésze zöldségalap lé (fél liter)
6 friss bazsalikom levél
Só, bors
1/2 kk oregano
1/4 csésze száraz (beáztatott) lencse
Fagyasztott spenót (vagy 4-5 spenótlevél)
Gluténmentes Lasagna tészta ( én 3 levelet használtam ehhez a mennyiséghez, amiket kb 6-8 fele törtem)
Elkészités:
- A hagymát megdinszteljük egy kis olajon, vagy alaplén 2-3 percig.
- Rádobjuk a fokhagymát és piritjuk még 1-2 percig.
- Hozzáadjuk a paradicsom pürét, fűszereket, összekeverjük és együtt főzzük egy percig.
- Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és a zöldségalaplét, és várjuk meg amig forrni kezd.
- Hozzáadjuk a lencsét, és 5 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a tésztát és 10 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a spenótot és még 5 percig főzzük.
