Vegán lasagna leves

Nekem eddig még egyetlen vegán lasagna sem sikerült, ez a leves azonban mindenben kárpótol.

 

Hozzávalók:

1/2 hagyma apritva
2 fokhagyma gerezd apritva
1 ek paradicsom püré
1 darabos paradicsom konzerv lével együtt (vagy 1 nagy vagy 2 kisebb paradicsom kockákra vágva, + 1 dl viz)
2 csésze zöldségalap lé (fél liter)
6 friss bazsalikom levél
Só, bors

1/2 kk oregano
1/4 csésze száraz (beáztatott) lencse
Fagyasztott spenót (vagy 4-5 spenótlevél)

Lasagna tészta ( én 3 levelet használtam ehhez a mennyiséghez, amiket kb 6-8 fele törtem)

Elkészités:

  1. A hagymát megdinszteljük egy kis olajon, vagy alaplén 2-3 percig. 
  2. Rádobjuk a fokhagymát és piritjuk még 1-2 percig.
  3. Hozzáadjuk a paradicsom pürét, fűszereket, összekeverjük és együtt főzzük egy percig.
  4. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és a zöldségalaplét, és várjuk meg amig forrni kezd.
  5. Hozzáadjuk a lencsét, és 5 percig főzzük.
  6. Hozzáadjuk a tésztát és 10 percig főzzük.
  7. Hozzáadjuk a spenótot és még 5 percig főzzük.