Vegán krémsajt

Ettem már pár vegán krémsajtot és általában finomak, könnyen kenhetőek és többnyire krémesek voltak (egy kettő kivételével).

Aztán csorgott a nyálam a sajttorták után (amit krémsajtból kell elkésziteni), és mint mindig, valami egészségesebb, házi megoldást kerestem.

Nos, ez a krémsajt 10 perc alatt kész, és finom, aromás. Könnyen kenhető, habos és krémes.

És mindössze 46 kalóriát tartalmaz egy evőkanálnyi adag, ami egy szelet kenyérre vagy zsemlére elég.

Érdemes kipróbálni!

 

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze (168g) mandula
  • 450g natúr, kemény tofu
  • 3 ek citromlé
  • 3 ek fehérborecet (vörössel is finom)
  • 2 ek sörélesztő
  • 1/4 csésze (60 ml) olvasztott kókuszolaj
  • 1 és 1/2 tk só
  • 1/2-1 tk száritott kapor (egyáltalán nem lesz kaporize, csak egy jó, savanykás aromát kölcsönöz neki)

 

 

Elkészités:

 

  1. Blansirozd a madulát (áztasd forró vizben 60 másodpercig, majd az ujjaddal kinyomható a héjából).
  2. Egy turmixgépben turmixoljuk krémesre a hozzávalókat. Ez 2-3 percig is eltarthat.
  3. Kanalazzuk a krémsajtot műanyag dobozba.
  4. Fogyasztható azonnal, vagy lehűtve, amikor kicsit besűrűsödik.
  5. Légmentesen lezárva 7-10 napig hűtőben eláll.