Vegán kaszinótojás

Hozzávalók:

 

A fehérjéhez:

 

1 és 1/2 csésze növényi tej (fehér szinű)

2 tk agar agar por

1/4 tk feketesó

 

A sárgájához:

 

10 bébikrumpli (vagy 1 nagy, vagy 1 édesburgonya)

1 ek mustár

1 ek majonéz

2 csipet kurkuma

11/4 tk bors

1/2 tk só

1/2 tk feketesó

1/2 tk fehérbors

1/2 tk hagymapor

 

Elkészités:

 

A fehérjét:

Keverjünk mindent össze egy turmixgépben, majd melegitsük egy lábasban amig sűrűsödni kezd (2-5 perc).

Töltsük tojásormába és tegyük a hűtőbe minimum 1 órára.

 

A sárgáját:

 

A krumplit főzzük meg, törjük össze, és adjuk hozzá a többi hozzávalót.

A tojások közepét vájjuk ki fagyigombóc adagolóval vagy evőkanállal, és halmozzuk bele a sárgáját.

Hűtőben tartsuk.