Vegán buddha tál

A legtöbben tudják mi az a buddha tál, de mégis, mi a helyzet egy vegán buddha tállal?

 Ez egy tál, amibe azt raksz bele amit csak szemed-szád megkiván. 

 Általában igy épül felÉ kezdd egy gabonával, adj hozzá zöldségeket, egy kis fehérje forrást, és valami jó kis mártást. Én még magokkal, kompot zöldségekkel és csirákkal bolonditom meg

 

Összetevők:

A káposztához:

1/4 fej káposzta
1 1/2  ek vörösbor ecet
1/2 ek cukor

Apritsuk csikokra a káposztát, és keverjük össze az ecetes-cukros keverékkel. Tegyük félre.

A sült zöldségekhez:

Vágjuk fel a répát hosszában, 5-6 centis csikokra
Keverjük össze egy evőkanál oliva olajjal, sózzuk, borsozzuk.

A karfiol rózsákat keverjük össze olivaolajjal, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kurkumával, keverjük össze. 

Süssük 25 percig, 180 fokon, úgy, hogy külön tepsirészbe tesszük a répát, külön a karfiolt.

A mártáshoz:

3 ek vegán joghurt
2 ek tahini

1/2 citrom leve
1 fokhagyma gerezd
Csipet kömény

Turmixoljuk el alaposan a mártást.

Tálalás:

A tánzér aljára főtt quinoát pakolunk, rá a fermentált káposztát és sült zöldségeket, és a szószt.