Hozzávalók:
- 2 csésze gluténmentes liszt
- 1 csésze datolyaszirup vagy kókuszcukor (sziruppal nem tudom mennyire lesz nedves a kenyér)
- 2 tk sütőpor
- 1tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 1/4 csésze vegán vaj
- 3/4 csésze narancs leve
- 1 ek lenmag
- 2 ek viz
- 2 csésze friss tőzegáfonya
- 1/2 csésze durva dió
- 1 narancs héja
Elkészités:
- A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és cukorral elkeverem, majd hozzámorzsolom a vajat.
- A lenmagból és vizből tojás helyettesitőt készitek: összekeverem és hagyom állni pár percet.
- A szárazakhoz hozzáadom a nedves hozzávalókat és átkeverem épphogy csak összeálljon.
- Belekeverem a diót és a tőzegáfonyát.
- 180 fokon, 1 órát sütöttem.