Tőzegáfonyás narancsos édes kenyér

Hozzávalók:

  • 2 csésze gluténmentes liszt
  • 1 csésze datolyaszirup vagy kókuszcukor (sziruppal nem tudom mennyire lesz nedves a kenyér)
  • 2 tk sütőpor
  • 1tk szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • 1/4 csésze vegán vaj
  • 3/4 csésze narancs leve
  • 1 ek lenmag
  • 2 ek viz
  • 2 csésze friss tőzegáfonya
  • 1/2 csésze durva dió
  • 1 narancs héja

Elkészités:

  1. A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és cukorral elkeverem, majd hozzámorzsolom a vajat.
  2. A lenmagból és vizből tojás helyettesitőt készitek: összekeverem és hagyom állni pár percet.
  3. A szárazakhoz hozzáadom a nedves hozzávalókat és átkeverem épphogy csak összeálljon.
  4. Belekeverem a diót és a tőzegáfonyát.
  5. 180 fokon, 1 órát sütöttem.