Hozzávalók kb 4 adaghoz
- 1 hagyma
- 2 fokhagyma gerezd
- 2 cm gyömbér
- 1 ek paprika por
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 szárzeller
- 1 nagy paradicsom
- 1 karalábé
- 2 krumpli
- Kb 1 csészényi kelkáposzta
- 1 csésze zöldbab
- 1/2 csésze borsó
- 1/2 csésze kukorica
- 1 ek száraz, beáztatott lencse
- 1 ek átmosott köles
- 1 ek átmosott quinoa
- 1.5 liter zöldség alaplé
Elkészités:
- A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért apróra vágva dinszteljük meg.
- Tegyük mellé a zöldségeket a káposzta, borsó, kukorica és a krumpli kivételével, piritsuk pár percig, fűszerezzük és öntsük fel az alaplével.
- Főzzük 10 percig.
- Adjuk hozzá a gabonákat és a lencsét. Főzzük 20 percig.
- Tegyük bele a többi zöldséget és főzzük még 10-15 percig.