TÉNÉ leves gabonával és hüvelyesekkel

Hozzávalók kb 4 adaghoz

 

  • 1 hagyma
  • 2 fokhagyma gerezd
  • 2 cm gyömbér
  • 1 ek paprika por
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 szárzeller
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 karalábé
  • 2 krumpli
  • Kb 1 csészényi kelkáposzta
  • 1 csésze zöldbab
  • 1/2 csésze borsó
  • 1/2 csésze kukorica
  • 1 ek száraz, beáztatott lencse
  • 1 ek átmosott köles
  • 1 ek átmosott quinoa
  • 1.5 liter zöldség alaplé

Elkészités:

  1. A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért apróra vágva dinszteljük meg.
  2. Tegyük mellé a zöldségeket a káposzta, borsó, kukorica és a krumpli kivételével, piritsuk pár percig, fűszerezzük és öntsük fel az alaplével.
  3. Főzzük 10 percig.
  4. Adjuk hozzá a gabonákat és a lencsét. Főzzük 20 percig.
  5. Tegyük bele a többi zöldséget és főzzük még 10-15 percig.