Szuper spenót saláta répás öntettel

Hozzávalók:

 

  • 3 marék spenót
  • 1 répa lereszelve
  • 10 dkg szójabab
  • 10 dkg csicseriborsó (főtt vagy konzerv)
  • Egy marék tökmag
  • Egy marék aszalt cseresznye vagy áfonya, vagy más apró gyümölcs
  • 8 koktélparadicsom

 

A szószhoz:

 

  • 50ml természetes olaj
  • 3 ek miso paszta
  • 2 ek rizsecet
  • 2 ek agave szirup (vagy datolya szirup, vagy más édesitő)
  • 2 lereszelt répa
  • 2 cm széles gyömbérdarab
  • Víz a hígitáshoz, ízlés szerint

 

Elkészítés:

A szósz:

Az összes hozzávalót dolgozzuk el egy turmixgépben simára. Kóstolgassuk: ha savanyúbban szeretnéd, adj hozzá egy kis ecetet. Ha fűszeresebbre, egy kis gyömbért. Ha hígabbra, egy kis vizet.

A saláta:

Tedd a spenótot a tányét aljára, szórd rá a répát, a babot és csicserit, a negyedelt, szárított gyümölcsöket, tökmagot, és locsold meg a szósszal.

Én még egy ek kendermagot is szórtam a tetejére.