Hozzávalók:
- 3 marék spenót
- 1 répa lereszelve
- 10 dkg szójabab
- 10 dkg csicseriborsó (főtt vagy konzerv)
- Egy marék tökmag
- Egy marék aszalt cseresznye vagy áfonya, vagy más apró gyümölcs
- 8 koktélparadicsom
A szószhoz:
- 50ml természetes olaj
- 3 ek miso paszta
- 2 ek rizsecet
- 2 ek agave szirup (vagy datolya szirup, vagy más édesitő)
- 2 lereszelt répa
- 2 cm széles gyömbérdarab
- Víz a hígitáshoz, ízlés szerint
Elkészítés:
A szósz:
Az összes hozzávalót dolgozzuk el egy turmixgépben simára. Kóstolgassuk: ha savanyúbban szeretnéd, adj hozzá egy kis ecetet. Ha fűszeresebbre, egy kis gyömbért. Ha hígabbra, egy kis vizet.
A saláta:
Tedd a spenótot a tányét aljára, szórd rá a répát, a babot és csicserit, a negyedelt, szárított gyümölcsöket, tökmagot, és locsold meg a szósszal.
Én még egy ek kendermagot is szórtam a tetejére.