Sült zöldségtál

Ez az egyik kedvenc fogásom, amikor nincs kedvem főzni meg alapanyagokkal bibelődni.

 

Hozzávalók:

 

  • 4-5 nagyobb újburgonya
  • 1/2 csésze borsó
  • 1/2 csésze kukorica
  • 1 csésze feketebab (főtt vagy konzerv)
  • 1 hagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kaliforniai paprika felcsikozva
  • 1 ek oliva olaj
  • A kedvenc fűszereid (az enyém himalája só, bors, fehérbors, cayenne paprika, hagymapor, fokhagymapor)

 

Elkészités:

 

  1. A krumplit mosd meg, vágd félbe. A hagymát vágd félbe, majd félkarikákra.
  2. Önts rá egy ek olivaolajat, fűszerezd, és forgasd össze a kezeddel.
  3. Teritsd el egy tepsibe és dobd mellé a pucolatlan fokhagyma gerezdeket
  4. Süsd 20-25 percig, amig a krumpli puha lesz és megpirul egy picit.
  5. Az utolsó 10 percben keverd hozzá a többi zöldséget, és süsd készre.

 

(A fokhagymát távolitsd el a héjából mielőtt megeszed)