Sült répa és csicseri saláta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 csicseri konzerv, vagy 400g főtt
  • 1 répa
  • 2 marék tetszőleges zöldsaláta
  • Tört mandula
  • 1/8 hagyma
  • Bors
  • Füstös paprika por
  • Cayenne paprika por (opcionális)
  • Kakukkfű

Az öntethez (nem teljesértékű)

  • 1 és 1/2 tk vörösbor ecet
  • 1 és 1/2 tk agave szirup vagy datolyaszirup vagy juharszirup (vagy más édesitő)
  • 1 th dijon mustár
  • Bors

 

Elkészités:

  1. A csicserit forgassuk meg a sóban, borsban, füstös paprikában (1 ek olajat is lehet hozzá tenni, hogy ropogósabb legyen, de akkor nem teljesértékű)
  2. A felkarikázott répát forgassuk meg sóban, borsban, kakukkfűben  (1 ek olajat is lehet hozzá tenni, hogy ropogósabb legyen, de akkor nem teljesértékű)
  3. Süssük őket külön 20-25 percig 200 fokon.
  4. Állitsuk össze a salátát.
  5. Az öntet hozzávalóit jól keverjük el és öntsük a salátára.