Hozzávalók 2 személyre:
- 1 csicseri konzerv, vagy 400g főtt
- 1 répa
- 2 marék tetszőleges zöldsaláta
- Tört mandula
- 1/8 hagyma
- Só
- Bors
- Füstös paprika por
- Cayenne paprika por (opcionális)
- Kakukkfű
Az öntethez (nem teljesértékű)
- 1 és 1/2 tk vörösbor ecet
- 1 és 1/2 tk agave szirup vagy datolyaszirup vagy juharszirup (vagy más édesitő)
- 1 th dijon mustár
- Só
- Bors
Elkészités:
- A csicserit forgassuk meg a sóban, borsban, füstös paprikában (1 ek olajat is lehet hozzá tenni, hogy ropogósabb legyen, de akkor nem teljesértékű)
- A felkarikázott répát forgassuk meg sóban, borsban, kakukkfűben (1 ek olajat is lehet hozzá tenni, hogy ropogósabb legyen, de akkor nem teljesértékű)
- Süssük őket külön 20-25 percig 200 fokon.
- Állitsuk össze a salátát.
- Az öntet hozzávalóit jól keverjük el és öntsük a salátára.