Sült paradicsom leves quinoával

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 kg paradicsom
  • 1 hagyma
  • Bors
  • Chili paprika
  • 1 ek olivaolaj
  • 60g (szárazon) quinoa
  • 5 fokhagymagerezd
  • 500 ml zöldségleves alaplé
  • 1/8 citrom
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 2 ek vegán tejszín vagy tejföl
  • 2 szelet kenyér

Elkészítés:

A paradicsomot felezzük, vagy negyedeljük, a hagymát nyolcadoljuk, locsoljuk meg egy kis oliva olajjal, fűszerezzük és jól forgassuk össze a kezünkkel. A paradicsomok vágott felével felfele süssük 220 fokon, 20 percig.

Közben főzzük meg a quinoát 120 ml vízben.

A kenyereket vágjuk nagyobb kockákra, és dobjuk rá a megsült paradicsomokra/hagymákra, a fokhagymagerezdekkel együtt. A fokhagymagerezdeken hagyjuk rajta a héhát.

Süssük még 10 percig.

A kenyereket távolitsuk el egy tálba, és hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, a paradicsomokat tegyük egy lábasba, a szaftjával együtt. Adjuk hozzá az alaplét, a bazsalikomot, citromot, és a növényi tejszínt, a megpucolt sült fokhagymákat és egy botmixerrel turmixoljuk simára.

Adjuk hozzá a megfőtt quinoát és melegitsük össze.

Kalória (1 személyre): 238, Fehérje: 10g Szénhidrát: 33.1g, Zsír: 8.3g Rost: 6.1g