Hozzávalók (kb 2 adagra)
- 1 karfiol fej
- 1 hagyma
- 2 fokhagyma gerezd
- 4 csésze (1 liter) zöldség alaplé
- Ha nem vagy TÉNÉ: 2 ek margarin
- 1 ek friss citromlé
- Só
- 1/2 tk szerecsendió
Elkészités:
200 fokon süsd a felszeletelt karfiol rózsákat kb. 25-30 percig, amig a szélei aranybarnára pirulnak (nem TÉNÉ meglocsolhatja egy kis oliva olajjal). Tegyél félre egy pár karfiol szeletet.
Egy lábasban dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát, add hozzá a sült karfiolt és öntsd fel a levessel.
Főzd kb 20 percig.
Tedd át a levest a zöldségekkel egy turmixgépbe (lehet, hogy több adagban kell majd), ha használsz, dobd bele az olvasztott vajat, fűszerezd és öntsd bele a citromlét, majd tudmixold krémesre.
Tedd bele a karfiolszeleteket.
Megjegyzés: ebbe a levesbe sok só kell, feltétlenül végezz iz próbát mielőtt tálalod.