Sült karfiol leves

Hozzávalók (kb 2 adagra)

 

  • 1 karfiol fej
  • 1 hagyma
  • 2 fokhagyma gerezd
  • 4 csésze (1 liter) zöldség alaplé
  • Ha nem vagy TÉNÉ: 2 ek margarin
  • 1 ek friss citromlé
  • 1/2 tk szerecsendió

 

Elkészités:

200 fokon süsd a felszeletelt karfiol rózsákat kb. 25-30 percig, amig a szélei aranybarnára pirulnak (nem TÉNÉ meglocsolhatja egy kis oliva olajjal). Tegyél félre egy pár karfiol szeletet.

Egy lábasban dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát, add hozzá a sült karfiolt és öntsd fel a levessel.

Főzd kb 20 percig.

Tedd át a levest a zöldségekkel egy turmixgépbe (lehet, hogy több adagban kell majd), ha használsz, dobd bele az olvasztott vajat, fűszerezd és öntsd bele a citromlét, majd tudmixold krémesre.

Tedd bele a karfiolszeleteket.

 

Megjegyzés: ebbe a levesbe sok só kell, feltétlenül végezz iz próbát mielőtt tálalod.