Sült brokkoli, csicseri, arugula saláta

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 250-300g brokkoli rózsák
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 ek oliva olaj
  • Bors
  • ¼ tk kömény
  • ½ tk hagymapor
  • ¼ tk kurkuma
  • 1 tk füstös paprika por
  • 4 csésze (2 adag) arugula saláta (vagy más zöld levels, például bébispenót)

A citrom öntethez:

  • ½ citrom leve
  • 1 ek viz
  • 2 ek oliva olaj
  • 1 ek dijoni mustár
  • ½ ek agave szirup (vagy más édesitő)
  • ½ tk apritott fokhagyma
  • ¼ tk fehérbors
  • 1 csipet cayenne paprika (ha szereted a csipőset)
  • Bors

Elkészités

  1. Melegitsd be a sütőt 200 fokra.
  2. Mosd meg a brokkoli rózsákat és a csicserit, kicsit száritsd meg papirtörlőn. Ha szárazabbak, ropogósabbra fognak sülni.
  3. Locsold meg a csicseriborsót az 1 ek oliva olajjal, add hozzá a fűszereket és alaposan keverd el. A brokkolit sózd és borsozd.
  4. Teritsd el őket egy tepsin úgy, hogy ne keveredjenek össze. Ha ügyelsz rá, hogy a csicseri és a brokkoli rózsák ne egymás hegyén hátán legyenek, hanem elkülönitve, akkor még ropogósabb lesz a végeredmény.
  5. Süsd őket 20 percig.
  6. Közben állitsd össze az öntetet: a hozzávalókat jól keverd el egy tálban.
  7. Ha a zöldségek megsültek és egy kicsit kihűltek, akkor keverd el az öntetet a salátával, a tetejére halmozd a brokkolit és a csicserit. Avokádó kockákkal még tartalmasabbá lehet tenni.

 

Kalória: 216, Fehérje: 7.5g Szénhidrát: 38.1g, Zsír: 3.4g Rost: 10.1g