Hozzávalók (2 adaghoz):
- 250-300g brokkoli rózsák
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 ek oliva olaj
- Só
- Bors
- ¼ tk kömény
- ½ tk hagymapor
- ¼ tk kurkuma
- 1 tk füstös paprika por
- 4 csésze (2 adag) arugula saláta (vagy más zöld levels, például bébispenót)
A citrom öntethez:
- ½ citrom leve
- 1 ek viz
- 2 ek oliva olaj
- 1 ek dijoni mustár
- ½ ek agave szirup (vagy más édesitő)
- ½ tk apritott fokhagyma
- ¼ tk fehérbors
- 1 csipet cayenne paprika (ha szereted a csipőset)
- Só
- Bors
Elkészités
- Melegitsd be a sütőt 200 fokra.
- Mosd meg a brokkoli rózsákat és a csicserit, kicsit száritsd meg papirtörlőn. Ha szárazabbak, ropogósabbra fognak sülni.
- Locsold meg a csicseriborsót az 1 ek oliva olajjal, add hozzá a fűszereket és alaposan keverd el. A brokkolit sózd és borsozd.
- Teritsd el őket egy tepsin úgy, hogy ne keveredjenek össze. Ha ügyelsz rá, hogy a csicseri és a brokkoli rózsák ne egymás hegyén hátán legyenek, hanem elkülönitve, akkor még ropogósabb lesz a végeredmény.
- Süsd őket 20 percig.
- Közben állitsd össze az öntetet: a hozzávalókat jól keverd el egy tálban.
- Ha a zöldségek megsültek és egy kicsit kihűltek, akkor keverd el az öntetet a salátával, a tetejére halmozd a brokkolit és a csicserit. Avokádó kockákkal még tartalmasabbá lehet tenni.
Kalória: 216, Fehérje: 7.5g Szénhidrát: 38.1g, Zsír: 3.4g Rost: 10.1g