Rozmaringos sült zöldségek

Hozzávalók 2 személyre:

  • 8-10 újkrumpli, vagy bébikrumpli felezve
  • 1 fehérrépa nagyobb darabokra vágva
  • 2 répa nagyobb darabokra vágva
  • ¼ sütőtök kockákra vágva
  • 1 édesburgonya kockákra vágva
  • 5-6 kelbimbó felezve
  • 1 citrom
  • 8-10 fokhagymagerezd, nem megpucolva
  • 1 hagyma nyolcadolva
  • Bors
  • 2 ek rozmaring (friss vagy száritott)
  • 1 ek olivaolaj

Elkészités:

  1. Az összevágott zöldségeket (a citrom kivéletlével) locsold meg olivaolajjal, fűszerezd és a kezeddel jól dolgozd össze. Teritsd el egy sütőpapiros tepsin, úgy hogy ne fedjék egymást. Locsolj rá egy kis citromlevet, a citromszeleteket pedig helyezd a zöldségek közé.
  2. 210 fokon süsd 30-40 percig, amig a zöldségek széle barnulni kezd.