Ha nincs kedvem sütni, vagy nem akarok órákig a konyhában bibelődni, általában a muffinhoz fordulok.
Ez a répás az egyik kedvencem, mert könnyű, nem száraz és napokig friss marad.
Hozzávalók (12 muffin):
- 1 és 1/2 csésze gluténmentes liszt (én 1 csésze liszt, 1/2 csésze kókusz proteinnel csináltam)
- 1/2 csésze cukor
- 2 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 1/4 tk szerecsendió
- 3/4 csésze növényi tej
- 1/2 csésze olaj
- 1 ek citromlé
- 1 tk vanilia aroma
- 2 répa lereszelve
- 1/2 csésze tört dió (opcionális)
- 1/2 csésze kókuszreszelék (opcionális)
Elkészités:
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban, egy másikban pedig a nedveseket. Jól keverjük el mielőtt egymásba öntjük, és egy spatulával addig forgatjuk óvatosan, amig elkeverednek az összetevők (nem látsz liszt szemeket).
- Kanalazzuk papirral kibélelt muffin formába.
- 180 fokon süssük 20-25 percig.
- Hagyjuk a muffin formába kihűlni, utána fogyasztható.
- Jól záró műanyag edényben, szobahőmérsékleten kb egy hétig eltartható.
