Répás muffin

Ha nincs kedvem sütni, vagy nem akarok órákig a konyhában bibelődni, általában a muffinhoz fordulok.

Ez a répás az egyik kedvencem, mert könnyű, nem száraz és napokig friss marad.

 

Hozzávalók (12 muffin):

  • 1 és 1/2 csésze gluténmentes liszt (én 1 csésze liszt, 1/2 csésze kókusz proteinnel csináltam)
  • 1/2 csésze cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 1/4 tk szerecsendió
  • 3/4 csésze növényi tej
  • 1/2 csésze olaj
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk vanilia aroma
  • 2 répa lereszelve
  • 1/2 csésze tört dió (opcionális)
  • 1/2 csésze kókuszreszelék (opcionális)

 

Elkészités:

 

  1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban, egy másikban pedig a nedveseket. Jól keverjük el mielőtt egymásba öntjük, és egy spatulával addig forgatjuk óvatosan, amig elkeverednek az összetevők (nem látsz liszt szemeket).
  2. Kanalazzuk papirral kibélelt muffin formába.
  3. 180 fokon süssük 20-25 percig.
  4. Hagyjuk a muffin formába kihűlni, utána fogyasztható.
  5. Jól záró műanyag edényben, szobahőmérsékleten kb egy hétig eltartható.