Répás gyömbéres édesburgonyás krémleves

Hozzávalók:

  • 1 közepes hagyma nagyjából feldarabolva
  • 2 cm gyömbér gyökér darab nagyjából feldarabolva
  • 2 fokhagyma gerezd nagyjából felapritva
  • 1 és ½ tk kakukkfű
  • 1/4 tk fahéj
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk bors
  • 1 csipet cardamom
  • 3 répa felkarikázva
  • 1 kicsi vagy ½ nagy édesburgonya felkockázva
  • 1/2 l zöldségleves alaplé
  • 1/2 sűrű kókusztej (konzerv)

Elkészités:

  1. Egy nagy lábasban dinszteld meg a hagymát egy kis olajon vagy vizen, add hozzá a fokhagymát és a gyömbért és dinszteld még 1 percig, amig illatozni kezd.
  2. Add hozzá a fűszereket és a zöldségeket. Jól forgasd össze, majd engedd fel a zöldséglevessel.
  3. Közepes/alacsony lángon főzd kb ½ órát, amig a zöldségek megpuhulnak.
  4. Ha kihűlt, tedd át a turmixgépbe levessel együtt, és turmixold krémesre. Ha kell, igazits a fűszereken.
  5. Öntsd vissza a lábasba, add hozzá a kókusztejet és melegitsd össze.