Ezek a fehérje bombák nyers, vegán alapanyagokból készültek, gluténmentesek.
Tele vannak antioxidánsokkal, fehérjével és más bőrszépitő anyaggal.
Hozzávalók:
- 1/2 csésze (64g) durván porrá őrölt tökmag
- 1/4 csésze (32g) őrölt lenmag
- 1 ek fahéj
- 1/4 csésze (32g) kendermag (durván porrá őrölt mandulával, vagy kókuszreszelékkel helyettesithető)
- 1/2 csésze apróra vágott aszalt szilva (vagy más aszalt gyümi, nekem a szilvával a kedvencem)
- 1/2 csésze csokicsipsz
- 1/3 csésze chia mag
- 1 csésze (128g) mogyoróvaj (vagy mandulavaj)
- 4 szem datolya apróra vágva, vagy pürésitve
Elkészités:
Mindent tegyünk egy tálba, és a kezünkkel masszirozzuk össze, ujjaink között átnyomva a masszát (igen, ez furán hangzik, és nem épp a legszebb elkészitési folyamat, de igy lesz jó, a szilva és a datolya összepépesedik, és minden elkeveredik a mogyoróvajjal).
Formázzunk apró golyókat (kb 40-et ebből a mennyiségből. Lejjebb olvasva a tápanyagtáblázatban megtudhatod miért nem ajánlott nagyobb golyókat formázni).
Jó étvágyat!