Protein bomba labdácskák

Ezek a fehérje bombák nyers, vegán alapanyagokból készültek, gluténmentesek.

Tele vannak antioxidánsokkal, fehérjével és más bőrszépitő anyaggal.

 

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze (64g) durván porrá őrölt tökmag
  • 1/4 csésze (32g) őrölt lenmag
  • 1 ek fahéj
  • 1/4 csésze (32g) kendermag (durván porrá őrölt mandulával, vagy kókuszreszelékkel helyettesithető)
  • 1/2 csésze apróra vágott aszalt szilva (vagy más aszalt gyümi, nekem a szilvával a kedvencem)
  • 1/2 csésze csokicsipsz
  • 1/3 csésze chia mag
  • 1 csésze (128g) mogyoróvaj (vagy mandulavaj)
  • 4 szem datolya apróra vágva, vagy pürésitve

 

Elkészités:

Mindent tegyünk egy tálba, és a kezünkkel masszirozzuk össze, ujjaink között átnyomva a masszát (igen, ez furán hangzik, és nem épp a legszebb elkészitési folyamat, de igy lesz jó, a szilva és a datolya összepépesedik, és minden elkeveredik a mogyoróvajjal).

 

Formázzunk apró golyókat (kb 40-et ebből a mennyiségből. Lejjebb olvasva a tápanyagtáblázatban megtudhatod miért nem ajánlott nagyobb golyókat formázni).

 

Jó étvágyat!