Mindössze 6 összetevőből áll.
Ezek a pisztácia-zab szeletek enyhén édeskések, megállják a helyüket egy egészséges desszertnek, vagy csak délutáni nasinak. Sőt, én még reggelire is szoktam őket fogyasztani.
Hozzávalók:
- 1 csésze (2.5 deci) meghámozott, sótlan pisztácia
- 1 csésze zabpehely
- Csipet só
- 1/4 csésze juharszirup
- 2 ek oliva olaj
- 1/3 csésze édesitetlen kókuszreszelék (ha van, nagyobb szemű)
Elkészités:
- Egy turmixban dolgozzuk péppé a pisztáciát és a zabot.
- Öntsük hozzá a szirupot és az olajat.
- Dolgozzuk el a turmixban.
- Nyomkodjuk a masszát egy szilikontepsibe, vagy sütőpapiros tepsibe, szórjuk meg a tetejét még több pisztáciával és a kókuszreszelékkel.
- 180 fokon süssük 10-12 percig, amig a kókuszreszelék szélei enyhén barnásra pirulnak.
- A kész süti előszőr puhának tűnik, de ahogy kihűl, összeáll. Ne süssük túl.
- Vágjuk egyenló kockákra.
Hűtőben egy hétig eláll lezárt dobozban.