Pisztáciás kocka

Mindössze 6 összetevőből áll.

Ezek a pisztácia-zab szeletek enyhén édeskések, megállják a helyüket egy egészséges desszertnek, vagy csak délutáni nasinak. Sőt, én még reggelire is szoktam őket fogyasztani.

Hozzávalók:

 

  • 1 csésze (2.5 deci) meghámozott, sótlan pisztácia
  • 1 csésze zabpehely
  • Csipet só
  • 1/4 csésze juharszirup
  • 2 ek oliva olaj
  • 1/3 csésze édesitetlen kókuszreszelék (ha van, nagyobb szemű)

 

Elkészités:

  1. Egy turmixban dolgozzuk péppé a pisztáciát és a zabot.
  2. Öntsük hozzá a szirupot és az olajat.
  3. Dolgozzuk el a turmixban.
  4. Nyomkodjuk a masszát egy szilikontepsibe, vagy sütőpapiros tepsibe, szórjuk meg a tetejét még több pisztáciával és a kókuszreszelékkel.
  5. 180 fokon süssük 10-12 percig, amig a kókuszreszelék szélei enyhén barnásra pirulnak.
  6. A kész süti előszőr puhának tűnik, de ahogy kihűl, összeáll. Ne süssük túl.
  7. Vágjuk egyenló kockákra.

Hűtőben egy hétig eláll lezárt dobozban.