Panirozott avokádó

Tudom, mire gondolsz.

Az avokádó nagyszerű. Lehet még tovább fokozni?

 

Nemrég találtam meg a választ: igen, lehet.

Hogyan? Forgasd meg fűszeres kenyérmorzsában és süsd tökéletesen ropogósra.

A sütés végén lesz egy szuper krémes avokádónk egy ropogós zsemlemorzsa réteggel, lágy tahini szósszal.

Olyan mint egy sültkrumpli, egészséges kiadásban. Magas rost és fehérje tartalmú, rengeteg vitaminnal és kevés telitett zsirsavval.

 

Tip az előkészületekhez:

 

Keress érett, de kicsit kemény avokádót, nem azt a pépeset – az nem élné túl a panirozást.

 Ez a recept szükségállapot miatt jött létre: soha nem tudok ellenállni az avokádóknak a piacon, ennek eredményeképp mindenhez avokádót eszem, hogy ne menjen kárba.

Abban a pillanatban amikor megéreztem ennek a sült avokádónak az izét és állagát, tudtam, hogy hamar el fog fogyni.

Te is imádni fogod, mert:

 

  • Gyors
  • Laktató
  • Home made
  • Creamy on the inside
  • Ropogós
  • Izletes
  • Tápanyagdús

Elkészités:

Panirozott avokádó

ELŐKÉSZÜLETEK 15 perc

SÜTÉSI IDŐ 7 perc

1 főre

 

Hozzávalók:

 

5 ek liszt
Fűszerek
1 avokádó
Kenyérmorzsa
1/3 csésze növényi tej
Olaj spray

 

Elkészités:

Üsszekevertem a lisztet fűszerekkel (kömény, fokhagyma, hagymapor, só, csili pelyhek), összekevertem a növényi tejjel, hogy egy lágy nokedli állagó tésztát kapjak. 

Az avokádót hosszában felszeleteltem, megforgattam a keverékben, majd zsemlemorzsában. Befújtam olaj spraz-vel és air frzerben sütöttem 4 percig 38öF, majd megforditottam még 3 prcre (alternativ sütési mód: sütőben)

Tálald a kedvenc köreteddel (köret recepteket itt találsz) és tahini szósszal (olajmentes tahini szósz receptet itt találsz)