Nyers diós-almás süti citromos mázzal

Hozzávalók kb 12 szelethez:

A sütihez:

  • 1 alma apró kockákra vágva
  • 2 csésze dió, vagy kevert csonthéjasak (pekán, mandula, mogyoró)
  • 1 csésze mazsola
  • 1/2 csésze kókuszreszelék
  • 3-4 kisebb, 2-3 nagyobb datolya
  • 1 és 1/2 tk fahéj

 

A mázhoz:

  • 1 csésze mandula vagy kesu
  • 1 citrom leve
  • 3 ek viz
  • 2 ek datolyaszirup

 

Elkészités:

 

  1. Ha mandulát használsz, áztasd be forrásban lévő vizbe 5 percre, utána nyomkodd ki könnyen a héjából. Ha kesut használsz, áztasd forrásban lévő vizben 5 percig.
  2. Tedd az almát egy késes apritógépbe és kicsit apritsd fel. Kb akkorák legyenek mint egy pattogatott kukorica szem.
  3. Tedd hozzá a többi hozzávalót, és apritsd darabosra.
  4. Nyomkodd egy tepsibe, amibe előzőleg sütőpapirt tettél (hogy könnyen ki tudd majd venni).
  5. A máz hozzávalóit tedd egy nagy teljesitményű turmixgépbe, és turmixold krémesre. Az se baj, ha kicsit darabos marad, ez esetben nyomkodd rá a süti tetejére.
  6. Öntsd rá a mázat és tedd műtőbe legalább egy órára.

 

1 szelet:

Kalória: 211

Zsir: 16.5g

Szénhidrát: 12.7g

Fehérje: 7.3g

Rost: 4g