Hozzávalók kb 12 szelethez:
A sütihez:
- 1 alma apró kockákra vágva
- 2 csésze dió, vagy kevert csonthéjasak (pekán, mandula, mogyoró)
- 1 csésze mazsola
- 1/2 csésze kókuszreszelék
- 3-4 kisebb, 2-3 nagyobb datolya
- 1 és 1/2 tk fahéj
A mázhoz:
- 1 csésze mandula vagy kesu
- 1 citrom leve
- 3 ek viz
- 2 ek datolyaszirup
Elkészités:
- Ha mandulát használsz, áztasd be forrásban lévő vizbe 5 percre, utána nyomkodd ki könnyen a héjából. Ha kesut használsz, áztasd forrásban lévő vizben 5 percig.
- Tedd az almát egy késes apritógépbe és kicsit apritsd fel. Kb akkorák legyenek mint egy pattogatott kukorica szem.
- Tedd hozzá a többi hozzávalót, és apritsd darabosra.
- Nyomkodd egy tepsibe, amibe előzőleg sütőpapirt tettél (hogy könnyen ki tudd majd venni).
- A máz hozzávalóit tedd egy nagy teljesitményű turmixgépbe, és turmixold krémesre. Az se baj, ha kicsit darabos marad, ez esetben nyomkodd rá a süti tetejére.
- Öntsd rá a mázat és tedd műtőbe legalább egy órára.
1 szelet:
Kalória: 211
Zsir: 16.5g
Szénhidrát: 12.7g
Fehérje: 7.3g
Rost: 4g