Hozzávalók 2 személyre
- 2 kis cékla kockákra vágva
- 1 édesburgonya kockákra vágva
- 1 répa felkarikázva és felezve
- 2 csésze bébispenót
- 1 csomag tempeh
- 1 ek avokádó olaj
- Só
- Bors
- Fehér bors
- Koriander
- Oregano
- Füstös paprika por
- Cayenne paprika por
A páchoz:
- 2 fokhagymagerezd apróra vágva
- 3 ek Dijon mustár
- 3 ek rizsecet
- 3 ek narancslé
- 2 ek agave szirup vagy datolyaszirup
Elkészités:
- A páchoz valókat keverd össze, és forgasd bele a falatokra vágott tempeht. Pácold 1-2 órán át, gyakran átforgatva.
- A céklát sózd, és borsozd, és tritsd el egy tepsi szélén.
- A krumplit sózd, borsozd, oreganozd, fehérborsozd és hintsd meg korianderrel.
- Adj hozzá egy kis olajat és jól keverd össze. Teritsd a cékla mellé.
- A répát sózd, borsozd, füstös paprikázd és cayenne borsozd, önts hozzá egy löttyintés olajat, és jól keverd el. Teritsd a krumpli mellé.
- Teritsd a bepácolt tempeht a répa mellé.
- Süsd őket 200 fokon 20 percig, félidőben átkeverve őket.
- Ne keverd össze a különböző zöldségeket a tepsin, mert pont az a lényege, hogy mindegyik más fűszerezésű.