“Mézes”-mustáros tempeh saláta

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 kis cékla kockákra vágva
  • 1 édesburgonya kockákra vágva
  • 1 répa felkarikázva és felezve
  • 2 csésze bébispenót
  • 1 csomag tempeh
  • 1 ek avokádó olaj
  • Bors
  • Fehér bors
  • Koriander
  • Oregano
  • Füstös paprika por
  • Cayenne paprika por

A páchoz:

  • 2 fokhagymagerezd apróra vágva
  • 3 ek Dijon mustár
  • 3 ek rizsecet
  • 3 ek narancslé
  • 2 ek agave szirup vagy datolyaszirup

Elkészités:

  1. A páchoz valókat keverd össze, és forgasd bele a falatokra vágott tempeht. Pácold 1-2 órán át, gyakran átforgatva.
  2. A céklát sózd, és borsozd, és tritsd el egy tepsi szélén.
  3. A krumplit sózd, borsozd, oreganozd, fehérborsozd és hintsd meg korianderrel.
  4. Adj hozzá egy kis olajat és jól keverd össze. Teritsd a cékla mellé.
  5. A répát sózd, borsozd, füstös paprikázd és cayenne borsozd, önts hozzá egy löttyintés olajat, és jól keverd el. Teritsd a krumpli mellé.
  6. Teritsd a bepácolt tempeht a répa mellé.
  7. Süsd őket 200 fokon 20 percig, félidőben átkeverve őket.
  8. Ne keverd össze a különböző zöldségeket a tepsin, mert pont az a lényege, hogy mindegyik más fűszerezésű.