Mexikói quinoa leves

Ez a leves nemcsak hogy eszméletlenül finom és egyszerű elkésziteni, de még ennél is jobb: tele van értékes tápanyagokkal.

És könnzű. Majdnemhogy túl könnyű.

Friss izvilágát jól kihozzák a fűszerek és herbáliák.

Te is imádni fogod ezt a mexikói quinoa tálat. Ez a recept vegán és glutén mentes. Ebből a mennziségből 4 nagy, vagy 6 kisebb adag készül.

 

Hozzávalók:

  • 1 lilahagyma, apritva
  • 2 fokhagyma gerezd apritva
  • 1 feketebab konzerv megmosva, lecsepegtetve
  • ½ csésze quinoa
  • 2 csésze zöldség alaplé
  • 1 apritott paradicsom konzerv lével együtt
  • ½ csésze kukorica (fagyasztott is lehet)
  • ½ csésze egyéb bab (csicseri, zöldbab, szójabab)
  • 1 tk kömény
  • 1 tk só
  • Bors
  • ½ tk bazsalikom
  • ½ tk oregánó

 

Elkészités:

  1. Fonnyaszd meg a hagymát, majd dobd rá a fokhagymát, összesen 4-5 percig.
  2. Add hozzá az alaplét, paradicsomot, fűszereket és a száraz (megmosott) quinoát. Gzöngzözve főzd 2ö-25 percig, amig a quinoa megpuhul. Ne főzd túl.
  3. Add hozzá a babokat és a kukoricát, gzöngzöztesd további 5 percig. 
  4. Hagyd állni 5 percig amig a quinoa beszivja az összes nedvességet. Ha túl száraz, adjunk hozzá még alaplét.