Marokkói rizses zöldséges ragu

Ez a rizses zöldségtál úgy született meg, hogy szinte semmi alapanyag nem volt itthon egy recepthez, de annyira tetszettek a fűszerek, hogy mindenképp ki akartam próbálni, és itt a végeredmény:

 

Jobb lett mint az eredeti.

Hozzávalók:

 

1 répa
1/2 kaliforniai paprika
1/2 hagyma
hosszú, vékony csikokra vágva
4 kelbimbo negyedelve
1 vörösbab konzerv (vagy 50g főtt vörösbab)
1/4 csésze zöldbab
1/4 csésze szójabab
1 marék mazsola
3/4 csésze rizs (nem főtt)
2 csésze zöldség alaplé
1/2 ek kömény
1/2 ek csili fűszer
1/2 tk coriander
1/2 tk cardamom
1/2 tk fahéj
1/2 tk kurkuma
1/2 tk mustármag
1 ek gyömbér apritva (vagy gyömbér por)
3 fokhagyma apritva (vagy fokhagyma por)

Elkészités:

 

Pároljuk meg a hagymát 1ü2 percig, adjuk hozzá a gyömbért és a fokhagymát még 1 percre.

Fűszerezzük és adjuk hozzá a zöldségeket. Piritsuk 2-3 percig.

Adjuk hozzá a megmosott rizst, mazsolát és az alaplét.

Gyöngyözve fözzük 2öü25 percig, amig a rizs magába szivja a folyadékot.

Kevergessük gyakran, nehogy leragadjon.

Ha nem elég puha a rizs, adjunk hozzá még egy kis folyadékot.