Majonézes tempeh saláta

A majonézes csirkesaláta ihlette ezt a vegán változat receptet:

 

Hozzávalók:

 

  • 1 csomag tempeh
  • só, bors, cayenne paprikapor, füstös paprika por, hagymapor, fokhagymapor, kardamom
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 kk barnacukor
  • 1/2 lilahagyma felkockázva
  • 1/2 uborka felkockázva
  • 1/2 piros kaliforniai paprika felkockázva
  • 1/2 narancssárga kaliforniai paprika felkockázva
  • 1 szál kapor apróra vágva
  • 2 ek vegán majonéz

 

 

Elkészitése:

 

  1. A tempeh-t kockázzuk fel és dobjuk forró lobogó vizbe, és fűzzük 5-10 percig.
  2. Még melegen forgassuk bele a fűszerekből, szójaszószból és cukorból álló pácba.
  3. Takarjuk le és hagyjuk 30 percig ázni. Közben megkavargathatjuk, hogy egyenletesen beigya a pácot.
  4. 200 fokos sütőben süssük 20 percig, félidőben megforgatva, amig a falatkák szélei pirulni kezdenek.
  5. Közben vágjuk fel a zöldségeket és keverjük össze a majonézzel és a kaporral.
  6. Keverjük bele a kihűlt tempeh falatkákat és tálaljuk.

*Megjegyzés: ha krutonnal tálalod, mint az a képen is van, adj hozzá 50-60 kalóriával többet.