A majonézes csirkesaláta ihlette ezt a vegán változat receptet:
Hozzávalók:
- 1 csomag tempeh
- só, bors, cayenne paprikapor, füstös paprika por, hagymapor, fokhagymapor, kardamom
- 3 ek szójaszósz
- 1 kk barnacukor
- 1/2 lilahagyma felkockázva
- 1/2 uborka felkockázva
- 1/2 piros kaliforniai paprika felkockázva
- 1/2 narancssárga kaliforniai paprika felkockázva
- 1 szál kapor apróra vágva
- 2 ek vegán majonéz
Elkészitése:
- A tempeh-t kockázzuk fel és dobjuk forró lobogó vizbe, és fűzzük 5-10 percig.
- Még melegen forgassuk bele a fűszerekből, szójaszószból és cukorból álló pácba.
- Takarjuk le és hagyjuk 30 percig ázni. Közben megkavargathatjuk, hogy egyenletesen beigya a pácot.
- 200 fokos sütőben süssük 20 percig, félidőben megforgatva, amig a falatkák szélei pirulni kezdenek.
- Közben vágjuk fel a zöldségeket és keverjük össze a majonézzel és a kaporral.
- Keverjük bele a kihűlt tempeh falatkákat és tálaljuk.
*Megjegyzés: ha krutonnal tálalod, mint az a képen is van, adj hozzá 50-60 kalóriával többet.