Hozzávalók:
- 3 csésze liszt (ezt a kenyeret 1 csésze teljes kiőrlésű + 2 csésze fehérliszttel csináltam) (390g)
- 1 csomag száritott élesztő
- 1 tk Himaláj só
- 1 marék mindenből: lenmag, fenyőrügy, szezámmag, napraforgómag, tökmag (vagy más mag ami van otthon és szeretsz)
- 1 és 1/4 csésze viz (a mennyisége függ a liszttől) (300 ml)
Elkészités:
- A száraz összetevőket keverd jól el, majd adagold hozzá a vizet. Lehet, hogy több, lehet, hogy kevesebb vizet vesz fel a tésztád.
- Dagaszd hosszú percekig, amig egyenletes tésztát nem kapsz.
- A tésztának ruganyosnak kell lennie, ha benyomod az ujjaddal, a nyomás helyének látszódnia kell pár másodpercig.
- Keleszd legalább 2 órán át hűtőben, letakarva.
- Dagaszd át, és tedd egy kenyérsütő formába.
- 200 fokon kb 30 percig sül