Magos kenyér

Hozzávalók:

  • 3 csésze liszt (ezt a kenyeret 1 csésze teljes kiőrlésű + 2 csésze fehérliszttel csináltam) (390g) 
  • 1 csomag száritott élesztő
  • 1 tk Himaláj só
  • 1 marék mindenből: lenmag, fenyőrügy, szezámmag, napraforgómag, tökmag (vagy más mag ami van otthon és szeretsz)
  • 1 és 1/4 csésze viz  (a mennyisége függ a liszttől) (300 ml)

Elkészités:

  1. A száraz összetevőket keverd jól el, majd adagold hozzá a vizet. Lehet, hogy több, lehet, hogy kevesebb vizet vesz fel a tésztád.
  2. Dagaszd hosszú percekig, amig egyenletes tésztát nem kapsz.
  3. A tésztának ruganyosnak kell lennie, ha benyomod az ujjaddal, a nyomás helyének látszódnia kell pár másodpercig.
  4. Keleszd legalább 2 órán át hűtőben, letakarva.
  5. Dagaszd át, és tedd egy kenyérsütő formába.
  6. 200 fokon kb 30 percig sül