Kukoricás Chowder

Ezt a leves receptet egy receptes könyvben találtam.

Tetszett, tetszett, de a recept sót és borsot irt fűszerezésre, és én tudtam, hogy az nekem “izügyileg” kevés lesz.

Ezért kitaláltam a saját fűszerezésemet hozzá.

Annyira jó lett, hogy plussz két adagot kellett főznöm, mert mindketten repetázni akartunk.

Hozzávalók (4 adaghoz)

 

  • 1 hagyma  (apróra vágva)
  • 4 fokhagyma gerezd  (apróra vágva)
  • 1 kis zöldpaprika (apróra vágva)
  • 1 csicseri konzerv
  • 1 csésze kukorica
  • 4 közepes krumpli  (apróra vágva)
  • 2 csésze zöldégleves alaplé
  • 2 csésze növényi tej
  • 1/2 tk chilli pelyhek
  • 1/4 tk kardamom
  • 1/4 tk szerecsendió
  • 1/2 tk gyömbérpor
  • 1/4 tk kurkuma

 

Elkészités:

 

  1. A hagymát megdinszteljük olajon vagy alaplén 3-4 percig.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát és paprikát, piritjuk még 1-2 percig, amig illatozni kezd.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket, jól elkeverjük, és 1 percig piritjuk, folyamatos kevergetés közben. 
  4. Beledobjuk a krumplit, jól összeforgatjuk 1-2 percig, ráöntjük az alaplét, és lassú lángon 5 percig főzzük, amig a krumpli kicsit megpuhul.
  5. Hozzáöntjük a növényi tejet, csicserit, kukoricát, és lassan főzzük 10-12 percig.

Ha tehetjük, kicsit hagyjuk állni főzés után, hogy az izek jól összeérjenek.