Ezt a leves receptet egy receptes könyvben találtam.
Tetszett, tetszett, de a recept sót és borsot irt fűszerezésre, és én tudtam, hogy az nekem “izügyileg” kevés lesz.
Ezért kitaláltam a saját fűszerezésemet hozzá.
Annyira jó lett, hogy plussz két adagot kellett főznöm, mert mindketten repetázni akartunk.

Hozzávalók (4 adaghoz)
- 1 hagyma (apróra vágva)
- 4 fokhagyma gerezd (apróra vágva)
- 1 kis zöldpaprika (apróra vágva)
- 1 csicseri konzerv
- 1 csésze kukorica
- 4 közepes krumpli (apróra vágva)
- 2 csésze zöldégleves alaplé
- 2 csésze növényi tej
- 1/2 tk chilli pelyhek
- 1/4 tk kardamom
- 1/4 tk szerecsendió
- 1/2 tk gyömbérpor
- 1/4 tk kurkuma
Elkészités:
- A hagymát megdinszteljük olajon vagy alaplén 3-4 percig.
- Hozzáadjuk a fokhagymát és paprikát, piritjuk még 1-2 percig, amig illatozni kezd.
- Hozzáadjuk a fűszereket, jól elkeverjük, és 1 percig piritjuk, folyamatos kevergetés közben.
- Beledobjuk a krumplit, jól összeforgatjuk 1-2 percig, ráöntjük az alaplét, és lassú lángon 5 percig főzzük, amig a krumpli kicsit megpuhul.
- Hozzáöntjük a növényi tejet, csicserit, kukoricát, és lassan főzzük 10-12 percig.
Ha tehetjük, kicsit hagyjuk állni főzés után, hogy az izek jól összeérjenek.
