Krémes egytál tészta

Egy a sok étel közül amit majdnem minden hónapban elkészitek legalább kétszer – a húsevő férjem teljesen odavan érte. 

Miért szeretem?

Nagyon könnyű elkésziteni, nem lesz sok mosatlan, és a végeredmény egy lágy, krémes paradicsomos álom tészta.

Nem kell hozzá más, mint egy lábas, egy fakanál, meg vágódeszka ahol előkészited a hozzávalókat. És 30 perc alatt kész.

Hozzávalók:

2 csésze koktélparadicsom felezve
1 hagyma felvágva
3 fokhagyma gerezd felvágva
2 ek paradicsom püré
1 csésze spenót, nagyjából összedarabolva
1/3 csésze sörélesztő pehely
2  csésze zöldségleves alaplé
2  csésze növényi tej

Bors
1 csipet cukor
Csili pelyhek

Penne tészta

Elkészités:

Pároljuk a hagymát 2-3 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a paradicsom pürét még 2 percre.

Adjuk hozzá a paradicsomokat, és főzzük 3-5 percig, amig a bőrük megráncosodik. Ha leragadna, öntsünk alá egy löttyintésnyi vizet.

Fűszerezzük, öntsük fel az alaplével és a tejjel, forraljunk rajta egyet.

Adjuk hozzá a tésztát és gyöngyözve főzzük 10-12 percig.

Dobjuk hozzá a spenótot és főzzük még 5 percig.

Keverjük és jól a sörélesztővel.

Várjunk pár percet amig besűrűsödik.

Nézd meg a video receptjét ennek a vegán tésztának