Egy a sok étel közül amit majdnem minden hónapban elkészitek legalább kétszer – a húsevő férjem teljesen odavan érte.
Miért szeretem?
Nagyon könnyű elkésziteni, nem lesz sok mosatlan, és a végeredmény egy lágy, krémes paradicsomos álom tészta.
Nem kell hozzá más, mint egy lábas, egy fakanál, meg vágódeszka ahol előkészited a hozzávalókat. És 30 perc alatt kész.
Hozzávalók:
2 csésze koktélparadicsom felezve
1 hagyma felvágva
3 fokhagyma gerezd felvágva
2 ek paradicsom püré
1 csésze spenót, nagyjából összedarabolva
1/3 csésze sörélesztő pehely
2 csésze zöldségleves alaplé
2 csésze növényi tej
Só
Bors
1 csipet cukor
Csili pelyhek
Penne tészta
Elkészités:
Pároljuk a hagymát 2-3 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a paradicsom pürét még 2 percre.
Adjuk hozzá a paradicsomokat, és főzzük 3-5 percig, amig a bőrük megráncosodik. Ha leragadna, öntsünk alá egy löttyintésnyi vizet.
Fűszerezzük, öntsük fel az alaplével és a tejjel, forraljunk rajta egyet.
Adjuk hozzá a tésztát és gyöngyözve főzzük 10-12 percig.
Dobjuk hozzá a spenótot és főzzük még 5 percig.
Keverjük és jól a sörélesztővel.
Várjunk pár percet amig besűrűsödik.
Nézd meg a video receptjét ennek a vegán tésztának
