Hozzávalók:
A csicserihez:
- 400g főtt csicseri (vagy 1 konzerv)
- ½ ek koriander
- 1 ek oliva olaj
- ¼ tk só
- ¼ tk bors
- ½ ek kömény
Citromos öntet:
- 3 ek tahini
- 1 ek citromhéj reszelve
- 2 ek friss citromlé
- 1 tk édesitő
- Só
- Bors
- 1-3 ek viz
- ¼ tk arany paszta
A salátához:
- 15-20db kelbimbó, vékonyra borotválva
- 1 ek oliva olaj
- Só
- Bors
- Fehérbors
- Oregano
- Egy marék tökmag (izlés szerint nyersen vagy piritva)
Elkészités
- A csicserint áztasd be 24-48 órára, gyakran cserélve az áztatóvizet, majd mosd át és főzd legalább egy óráig.
- A mgfőtt, lecsüpügtetett csicserint keverd el az olajjal és a fűszerekkel.
- Keverd össze a kelbimbót az olajjal és fűszerekkel.
- Süsd őket külön tepsiben 200 fokon 20 percig, amig kezdenek megpirulni.
- Keverd össze az öntet összetevőit és higitsd vizzel a neked megfelelő állagúra.
- Keverd el a kelbimbót az öntettel, kanalazd rá a csicserit és szórd meg a tökmaggal.
Megjegyzés: előfordul, hogy a kelbimbó hasi panaszokat okoz. Ha reagálsz rá, akkor zárd ki az étrendből amig ez a kúra tart