Kelbimbós csicseri saláta

Hozzávalók:

A csicserihez:

  • 400g főtt csicseri (vagy 1 konzerv)
  • ½ ek koriander
  • 1 ek oliva olaj
  • ¼ tk só
  • ¼ tk bors
  • ½ ek kömény

 

Citromos öntet:

  • 3 ek tahini
  • 1 ek citromhéj reszelve
  • 2 ek friss citromlé
  • 1 tk édesitő
  • Bors
  • 1-3 ek viz
  • ¼ tk arany paszta

A salátához:

  • 15-20db kelbimbó, vékonyra borotválva
  • 1 ek oliva olaj
  • Bors
  • Fehérbors
  • Oregano
  • Egy marék tökmag (izlés szerint nyersen vagy piritva)

Elkészités

  1. A csicserint áztasd be 24-48 órára, gyakran cserélve az áztatóvizet, majd mosd át és főzd legalább egy óráig.
  2. A mgfőtt, lecsüpügtetett csicserint keverd el az olajjal és a fűszerekkel.
  3. Keverd össze a kelbimbót az olajjal és fűszerekkel.
  4. Süsd őket külön tepsiben 200 fokon 20 percig, amig kezdenek megpirulni.
  5. Keverd össze az öntet összetevőit és higitsd vizzel a neked megfelelő állagúra.
  6. Keverd el a kelbimbót az öntettel, kanalazd rá a csicserit és szórd meg a tökmaggal.

Megjegyzés: előfordul, hogy a kelbimbó hasi panaszokat okoz. Ha reagálsz rá, akkor zárd ki az étrendből amig ez a kúra tart