Régebben nagyon sokszor ettem úgynevezett Fish Tacot, de már nem eszem halat.
De volt otthon miso pasztám, szójaszószom és karfiolból csináltam “halas” falatkákat.
Hozzávalók:
- 1/2 karfiol rózsáira szedve
- 6-8 koktélparadicsom
- 1/2 hagyma felkockázva
- Petrezselyem
- 1 ek Miso paszta
- 3 ek szójaszósz
- Himalája só
- 4 glutén mentes tortilla lap
- 1/2 avokádó
Az öntethez:
- 2 ek vegán joghurt
- 1 ek növényi tej
- Só
- Fehérbors
- Hagymapor
- Fokhagymapor
Elkészités:
- A karfiolt feltettem főni annyi vizbe, hogy ellepje, a miso pasztával, szójaszósszal és fűszerekkel. 5-10 percig főztem lobogó vizben.
- Amikor kihűlt, a hagymával és a paradicsommal együtt kukorica torilla lapba töltöttem, petrezselyemmel és a szósszal meghintettem.
- Az avokádó szeleteket a tetejére teszem.