Karfiol “fish” taco

Régebben nagyon sokszor ettem úgynevezett Fish Tacot, de már nem eszem halat.

De volt otthon miso pasztám, szójaszószom és karfiolból csináltam “halas” falatkákat.

 

Hozzávalók:

 

  • 1/2 karfiol rózsáira szedve
  • 6-8 koktélparadicsom
  • 1/2 hagyma felkockázva
  • Petrezselyem
  • 1 ek Miso paszta
  • 3 ek szójaszósz
  • Himalája só
  • 4 glutén mentes tortilla lap
  • 1/2 avokádó

 

Az öntethez:

 

  • 2 ek vegán joghurt
  • 1 ek növényi tej
  • Fehérbors
  • Hagymapor
  • Fokhagymapor

 

 

Elkészités:

 

  1. A karfiolt feltettem főni annyi vizbe, hogy ellepje, a miso pasztával, szójaszósszal és fűszerekkel. 5-10 percig főztem lobogó vizben.
  2. Amikor kihűlt, a hagymával és a paradicsommal együtt kukorica torilla lapba töltöttem, petrezselyemmel és a szósszal meghintettem.
  3. Az avokádó szeleteket a tetejére teszem.