Mogyoróvajas házi műzli (granola)

Már régóta vadásztam egy olajmentes, vegán műzli receptre. Az a fajta műzli, amit külföldön granolaként ismernek.

Csak egy alap receptet kerestem, amit megtölthetek a saját alapanyagaimmal, magokkal, csonthéjasakkal és gyümölcsökkel.

Ez a recept gazdag omega 3-ban, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Nem túl édes, igy könnyen és egészségesen indithatod a reggeleidet!

Általában vegán joghurttal és friss bogyós gyümölcsökkel tálalom.

Egyszerű, finom, házi műzli recept:

 

Összetevők:

  • 2 csésze zabpehely
  • 1/4 csésze mogyoróvaj
  • 1/4 csésze juharszirup vagy datolya (vagy más édesitő)
  • 1 ek vanilla aroma
  • Csipet só
  • Magok (én napraforgó, tökmag, lenmag, kendermag és szezámmaggal csináltam) 
  • Csonthéjasak (én mandulát használtam)
  • Aszalt gyümölcsök (én cseresznyét, és áfonyát használtam)

Elkészités:

  1. Kerevrjük simára a mogyoróvahat, édesitőt, vanilia aromát és sót. Tegyük félre. 
  2. Egy másik tálba keverjük össze a zabpelyhet a magokkal és mandulával, majd adagoljuk hozzá a mogyorókrém egyveleget. Addig forgassuk amig az összes zabszem be van fedve a krémmel.
  3. 150 fokon, 25 percig süssük (amig elkeyd bebarnulni, de vigyazzunk, masodpercek alatt fordulhat át túl égettre). Kevergessük miközben sül.
  4. Keverjük össze a gyümölcsökkel.