Már régóta vadásztam egy olajmentes, vegán műzli receptre. Az a fajta műzli, amit külföldön granolaként ismernek.
Csak egy alap receptet kerestem, amit megtölthetek a saját alapanyagaimmal, magokkal, csonthéjasakkal és gyümölcsökkel.
Ez a recept gazdag omega 3-ban, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
Nem túl édes, igy könnyen és egészségesen indithatod a reggeleidet!
Általában vegán joghurttal és friss bogyós gyümölcsökkel tálalom.

Egyszerű, finom, házi műzli recept:
Összetevők:
- 2 csésze zabpehely
- 1/4 csésze mogyoróvaj
- 1/4 csésze juharszirup vagy datolya (vagy más édesitő)
- 1 ek vanilla aroma
- Csipet só
- Magok (én napraforgó, tökmag, lenmag, kendermag és szezámmaggal csináltam)
- Csonthéjasak (én mandulát használtam)
- Aszalt gyümölcsök (én cseresznyét, és áfonyát használtam)
Elkészités:
- Kerevrjük simára a mogyoróvahat, édesitőt, vanilia aromát és sót. Tegyük félre.
- Egy másik tálba keverjük össze a zabpelyhet a magokkal és mandulával, majd adagoljuk hozzá a mogyorókrém egyveleget. Addig forgassuk amig az összes zabszem be van fedve a krémmel.
- 150 fokon, 25 percig süssük (amig elkeyd bebarnulni, de vigyazzunk, masodpercek alatt fordulhat át túl égettre). Kevergessük miközben sül.
- Keverjük össze a gyümölcsökkel.

