Egy héten legalább kétszer nyers saláta a vacsora. Általában valami gabonával, én a legtöbbször quinoát használok.
A saláta receptjeimmel csak inspirálni szeretnélek, valójában bármilyen más zöldségből megcsinálhatod, ami van otthon.
Nálam három szabály van: a szivárvány minden szinében pompázó zöldségek + mellé valami gabona – és legyen benne valamilyen bab
Igy teljes értékű vacsorát készithetünk, ami minden makro tápanyagról gondoskodik, igy megfelelő mennyiségű fehérjét, szénhidrátot és zsirt viszel be a szervezetedbe.
Ebbe a salátába gyümölcsöt is tettem, ami nagyon jó izpárositás volt a zöldségekkel és az öntet friss izével.
Hozzávalók:
1 személyre
- 4 szem eper, negyedelve
- 4-5 evőkanál feketebab (főtt, vagy konzerv)
- Pár evőkanál apróra vágott kaliforniai paprika (piros, sárga vagy naracssárga)
- Negyed lilahagyma apróra vágva
- Saláta, spenót, leveleskel, vagy bármi zöld leveles
- 1/2 avokádó (elhagyható)
- 1/2 csésze főtt quinoa
Elkészités:
Alulra kanalazzuk a quinoát, majd helyezzük el a zöldségeket rajta,
Én 2 evőkanál vegán majonézből, 1 evőkanál kovászosuborka léből és fűszerekből (fehérbors, fekete bors, cayenne paprika) készitett öntettel tálaltam.

