Fahéjas karamellás muffin

Hozzávalók:

 

  • 2 csésze gluténmentes lisztkeverék
  • 3 ek kókusz cukor, vagy más édesitő
  • 3 tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 1 csésze tej
  • 3 ek olvasztott vegán vaj
  • 1 érett banán

A tetejére és belsejébe

  • 1/2 csésze kókusz cukor
  • 1 ek fahéj
  • 3 ek olvasztott vaj
  • 1 tk vanilia aroma

 

Elkészités:

 

  1. A muffin száraz hozzávalóit keverd össze.
  2. A banánt pépesitsd össze (tojás helyett használjuk), keverd el a többi nedves hozzávalóval, és keverd össze a szárazzal. Vigyázz, ne keverd túl.
  3. Keverd össze a tetejére összevalókat.
  4. 3 ek szedj a muffintésztára, és egy pár simitással keverd bele.
  5. Öntsd a muffinokat formába, és öntsd le a tetejüket a cukros szósszal.
  6. 200 fokon süsd 15-20 percig.