Édesburgonyás pogácsa

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt, héj nélkül áttört édesburgonya,
  • 5 ek. növényi tejbe áztatott 1 púpos tk. útifűmaghéj,
  • 1 kk. só,
  • 1 cs. sütőpor,
  • 10 dkg kókuszolaj,
  • 30 dkg gluténmentes liszt

Elkészités:

  1. Az édesburgonyát kikeverjük a beáztatott útifűmaghéjjal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és jó alaposan összedolgozzuk.
  2. A gluténmentes liszttől kicsit nyúlós lett a tészta, nyújtani nem tudtam, ezért kézzel formáztam “gombócokat”.
  3. Szilikonlapra tettem és 25 percig 180 fokon (alul-felül, nem légkeveréses) sütöttem.
  4. Barbecue-s jackfruittal tálaltam.