Édesburgonyás paradicsomos ragu

Ebbe a raguba igazából bármit használhatsz ami van otthon. Az édesburgonyát például felcserélheted tökre, a babot csicseri borsóra.

Hozzávalók:

  • 2 fokhagyma gerezd apróra vágva
  • 1 kisebb hagyma apróra vágva
  • 1/2 tk koriander
  • 1 tk kurkuma
  • 1/2 tk füstös paprika por
  • 1 csipet csili paprika pehely
  • 1/2 tk mindenmentes leveskocka
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb édesburgonya falatnyi kockákra vágva
  • 1 darabos paradicsomkonzerv, lével együtt
  • 1 feketebab konzerv átmosva, lecsepegtetve
  • Fél liter viz vagy levesalaplé
  • Bors

 

Elkészités:

  1. A fokhagymát és a hagymát megpároljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a krumplit és 1-2 prcig piritjuk, kevergetjük.
  3. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet, babot és  az alaplét, és rotyogtassuk 20-25 percig.
  4. Izlés szerint akár több vagy kevesebb lével is lehet késziteni.
  5. Hűlés közben még sűrűsödik.