Hozzávalók 3-4 személyre:
- 1 csésze beáztatott, megfőzött csicseri
- 1 édesburgonya főzve és megtörve
- 1 apróra vágott hagyma
- 2 fokhagymagerezd átnyomva
- 1 csésze főtt köles
- 1-2 ek csicseriliszt
- ¼ tk szódabikarbóna
- 1-4 csésze petrezselyemzöld apritva
- 1 tk koriander
- 1 tk só
- 1 tk kömény
- ½ tk feketebors
- ½ tk oregano
- ½ tk hagymapor
- ½ tk fokhagymapor
Elkészités:
- Tegyél mindent (a kölesen, liszten és szódabikarbónán kívül) a késes apritóba és aprítsd fel durvára.
- Forgasd hozzá a kölest.
- Add hozzá a szódabikarbónát.
- Ha szükséges add hozzá a lisztet, kis adagonként.
- Gyúrj gombócokat és süsd ki.
- Én 200 fokon sütöttem őket 25 percig.
- Ebből a mennyiségből kb. 10-12 falafel lesz.