Édesburgonyás köleses falafel

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 1 csésze beáztatott, megfőzött csicseri
  • 1 édesburgonya főzve és megtörve
  • 1 apróra vágott hagyma
  • 2 fokhagymagerezd átnyomva
  • 1 csésze főtt köles
  • 1-2 ek csicseriliszt
  • ¼ tk szódabikarbóna
  • 1-4 csésze petrezselyemzöld apritva
  • 1 tk koriander
  • 1 tk só
  • 1 tk kömény
  • ½ tk feketebors
  • ½ tk oregano
  • ½ tk hagymapor
  • ½ tk fokhagymapor

Elkészités:

  1. Tegyél mindent (a kölesen, liszten és szódabikarbónán kívül) a késes apritóba és aprítsd fel durvára.
  2. Forgasd hozzá a kölest.
  3. Add hozzá a szódabikarbónát.
  4. Ha szükséges add hozzá a lisztet, kis adagonként.
  5. Gyúrj gombócokat és süsd ki.
  6. Én 200 fokon sütöttem őket 25 percig.
  7. Ebből a mennyiségből kb. 10-12 falafel lesz.