Csokis hummusz

Ez a finomság mártogatósként használható, akár zöldségeket, akár kekszet, akár kenyeret kenünk meg vele, de desszertként is megállja a helyét esetleg gyümölccsel párositva. És 10 perc alatt kész.

 

Hozzávalók:

 

  • 1 csicseri konzerv
  • 2 ek mogyorókrém
  • 4 ek juharszirup, vagy más édesitő
  • 3 ek cukormentes kakaópor
  • 6-8 ek növényi tej (attól függ mennyit vesz fel, hogy krémes legyen)
  • 2 kk vanilia aroma
  • Csipet só

 

Elkészités:

 

  1. Mindent tegyünk egy blenderbe (vagy turmixgépbe) – a felsorolási sorrendben, és turmixoljuk krémesre.
  2. A tejet jobb, ha evőkanálnyi adagonként keverjük bele csak addig amig krémes nem lesz.
  3. Menet közben kapargassuk le az edény oldalára ragadt masszát és turmixoljuk tovább.