Szeretem a hummuszt, és nagyon jók a makro arányai, rengeteg fehérjét és rostot tartalmaz. A csipős izeket is imádom, úgyhogy a kettő ütvüzetéből lett ez a recept:
Hozzávalók:
- 2-3 jalapeno, vagy más csipős paprika
- 1 csicseri konzerv
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1/2 avokado
- 1 ek tahini
- 1 citrom leve
- 3 ek avokado olaj
- 1 tk kömény
- 1 tk himalája só
- 1 tk fehérbors
- 1/2 tk feketebors
Elkészités:
A paprikákat dörzsöljük be egy kis oliva olajjal, és a pucolatlan fokhagyma gerezdekkel süssük 200 fokon 15-20 percig, majd tegyük félre hűlni.
Ha kihűlt, csumázzuk ki, tegyük a turmix gépbe (vagy késes apritóba) a többi hozzávalóval együtt (a sült fokhagymát pucoljuk meg, és tegyük a többi közé), és turmixoljuk simára.
Piritott fenyőmaggal tálaljuk.
