Csípős hummusz

Szeretem a hummuszt, és nagyon jók a makro arányai, rengeteg fehérjét és rostot tartalmaz. A csipős izeket is imádom, úgyhogy a kettő ütvüzetéből lett ez a recept:

 

Hozzávalók:

 

  • 2-3 jalapeno, vagy más csipős paprika
  • 1 csicseri konzerv
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1/2 avokado
  • 1 ek tahini
  • 1 citrom leve
  • 3 ek avokado olaj
  • 1 tk kömény
  • 1 tk himalája só
  • 1 tk fehérbors
  • 1/2 tk feketebors

 

 Elkészités:

 

A paprikákat dörzsöljük be egy kis oliva olajjal, és a pucolatlan fokhagyma gerezdekkel süssük 200 fokon 15-20 percig, majd tegyük félre hűlni.

 

Ha kihűlt, csumázzuk ki, tegyük a turmix gépbe (vagy késes apritóba) a többi hozzávalóval együtt (a sült fokhagymát pucoljuk meg, és tegyük a többi közé), és turmixoljuk simára.

 

Piritott fenyőmaggal tálaljuk.