Citromos lencseleves

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 hagyma apróra vágva
  • 2 répa felkarikázva
  • 3 fokhagymagerezd zúzva
  • 2 csésze lencse beáztatva 24-48 órára
  • 8 csésze zöldségalap lé
  • 1 citrom
  • 1 tk kömény
  • ½ tk koriander
  • ½ tk feketebors
  • ½ tk kurkuma
  • ½ tk só
  • ½ tk fehérbors

Elkészités:

  1. Dinszteld meg a hagymát olajon vagy zöldségalaplén kb 4-5 percig.
  2. Add hozzá a fokhagymát és a fűszereket és dinszteld még 1 percig.
  3. Add hozzá a répát, pirítsd pár percig.
  4. Add hozzá a lencsét és az alaplét.
  5. Adj hozzá még sót, ha szükséges.
  6. Főzd a lencsét alacsony lángon 40-60 percig.
  7. Vedd le a tűzről és csavard bele a citrom levét.