Hozzávalók 2 adaghoz:
- 1 hagyma apróra vágva
- 2 répa felkarikázva
- 3 fokhagymagerezd zúzva
- 2 csésze lencse beáztatva 24-48 órára
- 8 csésze zöldségalap lé
- 1 citrom
- 1 tk kömény
- ½ tk koriander
- ½ tk feketebors
- ½ tk kurkuma
- ½ tk só
- ½ tk fehérbors
Elkészités:
- Dinszteld meg a hagymát olajon vagy zöldségalaplén kb 4-5 percig.
- Add hozzá a fokhagymát és a fűszereket és dinszteld még 1 percig.
- Add hozzá a répát, pirítsd pár percig.
- Add hozzá a lencsét és az alaplét.
- Adj hozzá még sót, ha szükséges.
- Főzd a lencsét alacsony lángon 40-60 percig.
- Vedd le a tűzről és csavard bele a citrom levét.