Céklás burger gluténmentes buciban

Hozzávalók kb 6-8 burgerhez:

  • 2 cékla (kb 300g összesen)
  • ½ csésze napraforgómag
  • 5 ek quinoa
  • 25g őrölt lenmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk rozmaring
  • ½ tk kakukkfű
  • ¼ tk fahéj
  • 1 tk himalaya só
  • ¼ tk bors
  • 150g fehérbab
  • 1 ek szójamentes tamari

Elkészités:

  1. A céklát hámozzuk meg, reszeljük le.
  2. A fokhagymát, napraforgó magot és a fűszereket tedd egy késes apritóba, daráld nagy szemű lisztté.
  3. A quinoát áztasd be forró vizbe 10 percig, majd alaposan öblitsd le, száritsd meg konyharuhán.
  4. Add a liszthez a céklát, babot, quinoát és a tamarit, és turmixold össze darabosra. Ha nincs turmixgéped, törd össze krumplinyomóval.
  5. Formázz belőlük burgereket.
  6. Süsd 190 fokon 20 percig, majd forditsd meg őket, és süsd még 10-15 percig, amig kezd megpirulni.
  7. Tedd gluténmentes buciba, adj hozzá salátát vagy valami zöldet, hagyma karikát, vagy más zöldséget amit ehetsz.
  8. Én házi vegán majonézzel kentem meg a bucit, és sült édesburgonyával tálaltam.