Hozzávalók kb 6-8 burgerhez:
- 2 cékla (kb 300g összesen)
- ½ csésze napraforgómag
- 5 ek quinoa
- 25g őrölt lenmag
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk rozmaring
- ½ tk kakukkfű
- ¼ tk fahéj
- 1 tk himalaya só
- ¼ tk bors
- 150g fehérbab
- 1 ek szójamentes tamari
Elkészités:
- A céklát hámozzuk meg, reszeljük le.
- A fokhagymát, napraforgó magot és a fűszereket tedd egy késes apritóba, daráld nagy szemű lisztté.
- A quinoát áztasd be forró vizbe 10 percig, majd alaposan öblitsd le, száritsd meg konyharuhán.
- Add a liszthez a céklát, babot, quinoát és a tamarit, és turmixold össze darabosra. Ha nincs turmixgéped, törd össze krumplinyomóval.
- Formázz belőlük burgereket.
- Süsd 190 fokon 20 percig, majd forditsd meg őket, és süsd még 10-15 percig, amig kezd megpirulni.
- Tedd gluténmentes buciba, adj hozzá salátát vagy valami zöldet, hagyma karikát, vagy más zöldséget amit ehetsz.
- Én házi vegán majonézzel kentem meg a bucit, és sült édesburgonyával tálaltam.