Burgonya saláta

A burgogya és az édesburgonya két alapanyag amit talán a legtöbbet használok a konyhámban.

Ezerféleképp elkészithetőek:

  • Törtkrumpli
  • Sültkrumpli
  • Krumplipüré
  • Egybesült krumpli
  • Töltött krumpli
  • És sok más

Ebben a receptben mutatok egy gyors és egyszerű saláta ötletet, ami nem mellesleg nagyon finom is.

Hozzávalók (egy adaghoz):

  • 1/2 közepes méretű burgonya (kockákra vágva)
  • Kaliforniai aprika, kockára vágott (szines)
  • Vöröshagyma (kb. 1/2 csésze, 2 cm hosszú darabokra vágva)
  • 1 evőkanál kapor apritva
  • Só (ízlés szerint)
  • Vegán majonez
  • 1/2 avokádó

 

Elkészités:

  1. Süssük meg sütőben, vagy airfryerben a burgonyát. Hagyjuk kihűlni.
  2. Vágjuk össze a paprikát és a hagymát.
  3. Keverjük össze a burgonyával.
  4. Adjunk hozzá friss, apróra vágott kaprot.
  5. Keverjük össze a vegán majonezzel, hogy jól bevonja az összetevőket.
  6. Tálaljuk avokádó szeletekkel.

 

Készítse el saját tálját

Használhatunk sárga  burgonya helyett édesburgonyát helyett, hagyjuk ki vagy változtassuk meg a hagyma típusát, vagy adjunk hozzá több ropogós, friss zöldségeket a tálba. Adjunk hozzá egy csipetnyi friss őrölt borsot extra aki szereti csípősen!